Tudta, hogy Erzsébet királynő és a férje, Fülöp herceg unokatestvérek voltak? Íme, a szerelmük története

Erzsébet királynő és Fülöp herceg több mint 70 évig szerették egymást.

2022. szeptember 10., 08:59

Szerző:

Erzsébet királynő és Fülöp herceg 74 évig voltak házasok. A brit uralkodót érthető módon rendkívül megviselte a férje 2021-es halála és valójában II. Erzsébet onnantól kezdve betegeskedett többet. Már gyerekkorukban is találkoztak, de amikor a szerelmük elkezdett kibontakozni Erzsébet 13 éves volt, Fülöp pedig 18. 

Fülöp herceg feladata volt, hogy Erzsébetet és a húgát, Margit hercegnőt körbe vezesse a Királyi Haditengerészet főiskolán, ahol tanult. II. Erzsébet állítólag azonnal beleszeretett Fülöp hercegbe és egész életében ő volt az egyetlen férfi, akit szeretett. Kevesen tudják azonban, hogy valójában harmadik unokatestvérek voltak - írja a newsweek.com.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg ükszülei is a hosszú ideig uralkodó Viktória királynő és Albert herceg voltak. Habár tény, hogy rokonságban álltak, de elég távolian, így valószínűleg ezért sem állt senki sem az útjukba, hogy együtt lehessenek. A pár az első találkozásuk után hosszú ideig levelezett, de a II. világháború alatt nem tudtak találkozni, ugyanis Fülöp a Királyi Haditengerészetnél szolgált. Végül a háború után újra egymásra találtak és 1947-ben összeházasodtak.

A házasságuk alatt négy gyermekük született: Károly, Anna, András és Eduárd. A házasságuk első éveit Máltán töltötték, mert Fülöp herceg ott állomásozott. Ebben az időszakban még Erzsébet édesapja volt a király és állítólag mindketten ekkor érezték magukat a legboldogabbnak.

Még több hír Erzsébet királynő haláláról

Kibékülnek? Megható dolgot mondott III. Károly Harry hercegről és Meghan Markle-ről

Szívszorító: Megjelent az első fotó Katalin hercegnéről Erzsébet királynő halála óta

Kiderült, hogy mi miatt hagyhatja ki Meghan Markle Erzsébet királynő temetését

(Kiemelt kép: Shutterstock)