Drámai dolog derült ki Erzsébet királynőről: Fülöp herceg haláláról van szó

Erzsébet királynő valószínűleg nem volt Fülöp herceg mellett az utolsó pillanatokban. 

2024. augusztus 30., 10:35

Szerző:

Egy, az angol királyi családhoz közel álló forrás drámai információt osztott meg arról a napról, amikor Fülöp herceg meghalt. Mint ismert a néha II. Erzsébet királynő és a férje, Fülöp herceg 74 évig éltek házasságban, Fülöp halála után másfél évvel pedig az uralokdó is elhunyt. Az eddigi ismeretek alapján azt lehetett tudni, hogy Erzsébet a férje mellett volt a végső órákban, ám a bennfentes most más állít – írja a Mirror.

Jóban és rosszban 

A királyi több mint hét évtizedes házassága nem volt mindig hullámvölgyektől mentes, ennek ellenére kitartottak egymás mellett jóban és rosszban. Állítólag még a Fülöl halála előtti utolsó időszakban is közös sétákat tettek és mindig együtt vacsoráztak. Egymás iránti elkötelezettségük megkérdőjelezhtetlen volt, éppen ezért szívszorító, hogy Erzsébet nagy eséllyel nem volt ott az utolsó pillanatokban, amikor Fülöp herceg meghalt. 

A végső pillanatok 

Legalábbis ezt állítja a királyi író, Gyles Brandreth, aki évtizeted óta jól ismert a házaspárt. A férfi a királynő halála után publikálta az „Elizabeth: An Intimate Portrait” könyvét, melyben szívfacsaró módon arra utal, hogy Erzsébet sajnos nem volt Fülöp mellett a végső pillanatokban. 

A királynő a hírek szerint a férje ágyánál volt, amikor 2021. ápirlis 9-én reggel meghalt, de valójában azt hsizem ez nem így történt 

– állítja a szerző, aki a műben így fogalmaz: 

Edinburgh hercege kórházi ágyon feküdt, a windsori kastélybeli öltözőszobáját alakították át a számára. Azon a reggelen egy nővér segített neki kimenni a mosdóba, amikor pedig visszajött azt mondta, elfogyott az ereje és segítséget kért, hogy vissza tudjon feküdni. Ekkor az ápolónő felhívta a herceg inasát, valamint a királynő asszisztensét, Fülöp azonban meghalt mielőtt a királynőt is hívhatták volna. Erzsébet még nem kelt fel, csak azután hívták, hogy egy orvos már megállapította a herceg halálát. 

Fülöp herceg temetése 

Brandreth egyébként a könyvben a Fülöphöz fűződő viszonyáról is írt, mint mondta, a herceg nagyon kedves volt hozzá, ám mindig volt határa a királyi család tagjaival kialakítható kapcsolatnak. Mivel Fülöp herceg éppen a koronavírus járvány idején hunyt el, ezért a hatályos társadalmi távolságtartási korlátozások miatt a temetése visszafogott esemény volt, ahova mindössze 30 vendéget hívtak meg, azonban a Szent György-kápolnában tartott szertartás közvetítését milliók követhették élőben. A temetésről több fotó is napvilágot látott, köztük az is, melyen jól látható, Erzsébet királynő külön ült a család többi tagjától. 

(Kiemelt képünkön Erzsébet királynő és Fülöp herceg, Fotó: Shutterstock)