Elég morbid, mit vittek Erzsébet királynő után zacskókban, ha elutazott az uralkodó

Erzsébet királynő példáját most Károly király is követi, és ugyanez vár Vilmosra és Györgyre is.

2024. augusztus 5., 13:42

Szerző:

Erzsébet királynő utazási szokásairól bányásztak most elő egy elképesztően érdekes részletet annak kapcsán, hogy jövő ilyenkor már György hercegre is vonatkozni fognak a brit királyi család bizonyos biztonsági előírásai.

Erzsébet királynő sosem utaz(hat)ott nélküle

György herceg idén júliusban lett 11 éves, ami azt jelenti, hogy 2025. július 22-től már rá is irányadó lesz néhány olyan szabály, amit többek között legendás dédnagyanyja, Erzsébet királynő is követett, de a mai napig vonatkozik a szabály az walesi hercegre is, azaz most Vilmosra, és természetesen a jelenlegi uralkodóra, Károly királyra szintén.

Amiről a legtöbbet lehet hallani mostanság ennek kapcsán: már csak egy éve van Györgynek arra, hogy a szüleivel együtt repülőzzön. 12 év felett ugyanis a brit királyi család tagjai nem utazhatnak egy repülőn. Ennek az oka az, hogy egy esetleges légiszerencsétlenségben semmiképpen se vesszen oda a teljes család. De ezen kívül még egy sor szabály vonatkozik arra, hogy a família rengeteget utazó tagjai mindig biztonságban legyenek út közben, illetve külföldön, bárhova is mennek.

A Mirror című lap idézi most, mit írt még 2016-ban a Telegraph című lapban bizonyos Gordon Rayner, aki húsz éven át utazgatott Erzsébet királynő kíséretével. Ő azt mondja, a Királyi Haditengerészet orvosa minden ilyen útra elkíséri az uralkodót, és messze nem csak egy szál bikinit hoz el az útra:

„Azokban az országokban, ahol a megbízható vérellátás kérdéses, a királynőt és a walesi herceget a saját személyes vérkészítmény-csomagja kíséri a konvojban, bárhová is mennek. Az orvosuk sosincs pár lépésnél messzebb, és mindig egy jókora orvosi táskát cipel, amiben egy mobil defibrillátor és mindenféle sürgősségi gyógyszer is megtalálható.”

Azaz a királyi család legfontosabb tagjai után mindig zacskókban viszik a vért külföldre az olyan országokba, ahol nem feltétlenül biztos, hogy egy baleset esetén megfelelő vérellátás állna rendelkezésre.

Ebben is Erzsébet királynő nyomdokain

A legendás királynő híres volt arról, hogy minden szabályt mindig betartott, és akkor sem mondott nemet, amikor a Diana hercegné 1997-es halálát követő viták nyomán a kormány arra kérte a királyi család tagjait, hogy sorolják fel a temetésükre vonatkozó kívánságaikat. Mindenkinek el kellett mondania, hogy milyen körülmények között szeretnék, hogy az emberek végső útjukra kísérjék őket a haláluk esetén.

Vilmos és Harry herceg kamaszok voltak, amikor rendelkezniük kellett arról, hogyan szeretnék a temetésüket. György hercegre pedig szintén ez a feladat vár majd, ha 16 éves lesz, írja az ELLE. A részletek azonban nem fognak nyilvánosságra kerülni, hiszen azt sem lehet tudni, hogy a walesi és a sussexi herceg miképpen rendelkeztek a saját ügyeikkel kapcsolatban.

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)