Károly király egészsége permanens károsodást szenvedett a rák elleni kezeléstől

Károly király megdöbbentő bejelentést tett arról, mit okoztak nála a rák miatt szükségessé vált kezelések.

2024. május 14., 13:54

Szerző:

Károly király betegségének híre megdöbbenést keltett az egész világon év elején, de a brit uralkodó nemrég jelentette be, hogy túl van a nehezén és visszatért a munkához. A nehezén túl van, de nem mindenen – derül ki friss bejelentéséből.

Károly király legyőzte a rákot

II. Erzsébet legidősebb fia most 75 éves, és tegnap a rákkezelés hatásairól beszélt egy veteránnal a Hampshire-i Army Flying Museumban. A kemoterápiával kapcsolatos saját tapasztalataikat osztották meg bizonyos Aaron Mapplebeckkel, aki korábban a brit hadseregben szolgált. A beszélgetés során Károly király megemlítette, hogy a kezelés alatt elvesztette az ízlelőkészségét – írja a The Sun című kap. Mapplebeck megosztotta, hogy ő is szembesült ezzel a problémával, miután tavaly februárban kilenc kör kemoterápián esett át hererák miatt. A találkozóról ezen kívül annyi tudósítás érkezett még, hogy Károly király jó kedélyűnek és egészségesnek tűnt, ugyanúgy, mint régen.

„Engedjék meg, hogy elmondjam, milyen nagy öröm számomra, hogy önökkel lehetek, még ha csak erre a rövid időre is, miközben az örömbe egy kis szomorúság is vegyül. 32 éve ismerem önöket, csodálom tevékenységeket, amiket végeztek és az eredményeket, amiket elértek az alatt az idő alatt, amíg volt szerencsém a hadsereg légierejének főparancsnok-ezredeseként szolgálni”

– mondta III. Károly király a veteránoknak az alábbi poszt szerint, ami a brit királyi család hivatalos Instagramján jelent meg az eseményről.

Károly Király újra a nyilvánosság előtt

Károly király a betegsége után egyébként most egyre-másra jelenik meg a nyilvánosság előtt. A múlt héten Kamilla királynővel együtt a Buckingham-palotában megtartották a szezon első kerti partiját is. A király és a királynő több ezer vendég előtt nyitotta meg a palota kapuit a régóta hagyományos eseményen, amelyen a királyi család további tagjai, többek között Anna hercegnő és Eduárd herceg is részt vettek. Ugyanezen a napon a kisebbik fia, Harry herceg is Nagy-Britanniában volt az általa szervezett Invictus Games nevű játékok miatt, de a renitens hercegnek nem jött össze a találkozó sem az apjával, sem a testvérével, Vilmos herceg trónörökössel.

Azt a februári bejelentés óta sem árulták el, hogy a ráknak pontosan milyen fajtája támadta meg III. Károlyt, de annyit tudni lehet, hogy a betegség még egészen korai stádiumban volt, amikor diagnosztizálták, így a terápiával kapcsolatos kilátások rendkívül pozitívak. Szintén közölték, hogy korábban azt tapasztalták Károly királynál, hogy megnagyobbodott a prosztatája, így a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy prosztatarákot találhattak nála.

Így tudja Rod Stewart is, aki Jools Holland zenészkollégájával együtt szerepelt a Loose Women című műsorban pár héttel ezelőtt a brit ITV csatornán. Az interjú apropója az volt, hogy két zenei legenda idén közös albumot adnak ki Swing Fever címmel, de szóba került Károly király betegsége is. Rod Stewartban és Jools Hollandben ugyanis nem csak az a bizonyos album a közös: mindketten túl vannak a prosztatarákon.

A 79 éves, újabban Magyarországra rendszeresen járó énekes lelkesen üdvözölte, hogy a britek királya nyilvánosan beszélt a rákról. Rod Stewart így fogalmazott:

„hát, először is kalapot le a király előtt, hogy ezt nyilvánossá tette. Prosztata-nővérek vagyunk!”

(Kiemelt kép: a brit királyi család Instagramja)