Példátlan: Kamilla királyné letérdelt egy idős nő előtt – videó

Íme az erős reakciókat kiváltott videó, amin látható, hogy Kamilla királyné letérdel.

2024. február 4., 06:27

Szerző:

Károly király és Katalin hercegné komoly operációi miatt igen komor hírek jöttek a héten a brit királyi családról, de Kamilla királyné humorának hála azért van egy kis meghökkentő-vicces tartalom is. Az etikett ugye azt írja elő, hogy az alattvalóknak meg kell hajolniuk vagy pukedlizniük kell az uralkodó előtt, de Kamilla királyné Bathban tett látogatása pont egy ellentétes szituációt idézett elő a napokban, amiből aztán az Twitteren, vagy új nevén az X-en vírusként terjedő videó lett.

Az Express című lap külön cikket közölt a videóról és az akörül kialakult véleménytornádóról. Az történt ugyanis, hogy a brit királyné Bathban elment a St John's Foundation, azaz Szent János Alapítvány nevű szervezethez, ami 1174 óta működik. A szervezet idős tagjaival sütizett és teázott is egyet, hogy aközben beszélgethessenek arról, hogy a patinás alapítvány hogyan segíti Bath szegényeit.

Azonban a szervezet egyik tagja, egy idős néni leejtette a névkártya-kitűzőjét a földre, amire a 76 éves királyné előzékenyen azonnal letérdelt, majd gyakorlatilag négykézlábra ereszkedve felvette az asszony kitűzőjét. Közben még egy viccet is elsütött azzal kapcsolatban, hogy milyen jót tesz az embernek a letérdeléssel és feltápászkodással járó testmozgás. Alább nézheti meg a videót.

A szokatlan jelenetre érkező kommentek zöme természetesen ódákat zeng Kamilla királynéról, hogy milyen kedves és előzékeny gesztus volt ez a részéről, hogy a rangot és etikettet félretéve azonnal az idős hölgy segítségére sietett.

Másokra azonban nem nagyon hatnak az ilyen emberi pillanatok sem, és továbbra is támadják vagy csak Kamilla királyné személyét vagy általában a monarchiát is. Egy másik példa az alábbi videó a brit királyi család hivatalos Instagramján, ami azt örökíti meg, hogy III. Károly király neje egy táncórát is meglátogatott.

Érdekes megfigyelni, hogy amíg bizonyos magyar hírességek nem engedik az Instagramon a negatív kommenteket, vagy csak törlik őket, vagy le is tiltják a beszólókat, addig a brit királyi család nem szól bele abba, hogy ki milyen hozzászólást hagy nekik, márpedig minden pozitívra jut legalább egy, amelyik kifejezetten kritikus Kamilla királynéval szemben.

„Minden nap megmutatja, mennyire nagyszerű! Micsoda lady és milyen nagyszerű királyné!”

– áradozik egy kommentelő.

„Na, a kitartott nő már megint rázogatja az emberek kezét”

–  mondja valaki más.

(Kiemelt kép: a brit királyi család Instagramja)