Károly király rákos – nyilvános, mit mondanak az orvosai, íme a részletek a betegségéről

Károly király hétfőn este jelentette be, hogy rákos, most pár további részlet is kiderült.

2024. február 6., 08:28

Szerző:

III. Károly király hétfő este tette közzé a királyi családi hivatalos Instagramján és egyéb csatornákon, hogy a prosztataműtéte során egy másik problémát fedeztek fel nála: kiderült, hogy rákos.

Bár az nem szerepel a közleményben, hogy pontosan milyen típusú daganatot találtak a brit uralkodónál szinte napra pontosan kilenc hónappal a megkoronázása után, a Daily Mail most biztató részleteket árul el a meg nem nevezett betegségről a családhoz közel álló forrásra hivatkozva. Az illető azt mondja, mind Károly, mind az orvosai rendkívül pozitívak a kezeléssel és a prognózissal kapcsolatban:

„úgy tudom, hogy ugyanúgy jár-kel, mint mindig, és annyira pozitív, hogy az ember ki nem találná, hogy bármi baja van. Szerencsére mindenki úgy véli, hogy nagyon korán beazonosították nála a problémát. Azzal kapcsolatban, hogy milyen kezelést kap – az utóbbi években rengeteget újdonság volt a különböző ráktípusok kezelésében. Ma már hihetetlenül szofisztikált, specializált kezeléseket végeznek. Ő is és az orvosai is nagyon, nagyon pozitívak.”

A híradások szerint III. Károly folytatja a munkát a kezelések alatt, legalábbis azt a részét, amit a nyilvánosság előtt való szereplés nélkül el tud végezni. Megint megindultak a pletykák arra nézve, hogy az uralkodó nem fog-e lemondani a trónról a fia javára a betegsége miatt – a szóbeszéd alá az is adja a lovat, hogy állítólag Károly és Vilmos az utóbbi hetekben vasárnaponként mindig komoly és privát beszélgetéseket folytattak. Ezeket a pletykákat azonban valószínűtlenné teszik a friss hírek, hiszen úgy tűnik, a betegség csak alig korlátozza a 75 éves királyt. Az viszont biztos, hogy a betegség hírére az uralkodó másik fia, Harry is hazatért Angliába az USA-ból, ahol ott maradt a felesége a gyermekekkel.

A fenti poszt tartalmazza mindenesetre a hétfő esti bejelentést, amelynek a teljes szövege magyarul a következő:

„a közelmúltban III. Károly király jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatti kórházi eljárása külön aggodalomra adott okot. A későbbi diagnosztikai vizsgálatok megállapították a rák egy formáját.
Őfelsége ma megkezdte a rendszeres kezelések menetrendjét, amely idő alatt az orvosok azt tanácsolták neki, hogy halassza el a nyilvános szereplést. Ezen időszak alatt Őfelsége a szokásos módon folytatja az állami ügyek intézését és a hivatalos papírmunkát.
A király hálás az orvosi csapatnak a gyors beavatkozásért, amelyet a közelmúltban elvégzett kórházi eljárásának köszönhetően tettek lehetővé. Továbbra is teljes mértékben pozitívan áll a kezeléséhez, és várakozással tekint a mielőbbi visszatérés elé a teljes körű nyilvános szolgálathoz.
Őfelsége úgy döntött, hogy megosztja diagnózisát, hogy megelőzze a spekulációkat, és abban a reményben, hogy ez segítheti a társadalmi megértést mindazok számára, akiket világszerte érint a rák.”

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)