Donald Trump szifiliszes? Feltartott kézzel válaszolt a vádakra a volt elnök

Donald Trump feltartott kezén aggasztó vörös sebek jelentek meg egy fotó tanúsága szerint. A pletykák szerint a volt amerikai elnök szifililiszes.

2024. február 2., 07:46

Szerző:

Amikor megjelent az a bizonyos fotó, azonnal elindultak a találgatások. Egyesek ártalmatlan festéknyomoknak gondoltál, mások golfütőtől származó sportsérülésnek látták, de volt olyan orvos is, aki meggyőződéssel állította, hogy előrehaladott szifilisz tünetei látszanak a Donald Trump kezéről lészült felvételen – írja az atv.hu.

 

A képpel kapcsolatban a Fox riportere érdeklődött Trumpnál, amikor az kilépett a washingtoni Teamsters szakszervezettel tartott megbeszélésről. Az exelnök először nem értette, miért kérdezik a kezéről, de végül megmutatta először az egyiket, utána pedig mindkettőt. A Fox felvételén semmi nyoma nem volt vörös foltoknak.

A riporter erre megkérdezte, mi történt akkor a minap a kezével, mire Trump azt felelte:

„Semmi. Talán ez is a mesterséges intelligencia műve.”

Kérdés, hogy ez a válasz eloszlatja-e a 77 éves volt elnök egészségi állapota körüli találgatásokat. A cáfolatok ellenére az orosz elnökkel kapcsolatban is folyamatosan azt állítják különböző felületeken, hogy Putyin halálos beteg, de Joe Biden mentális és fizikai alkalmasságát is sokan megkérdőjelezik.

Szifiliszes vagy sem, a  szexuális zaklatás vádja megáll az exelnökkel szemben

Amint arról a 168.hu is beszámolt, Donald Trump is tanúskodott abban a perben csütörtökön New Yorkban, amelyet E. Jean Carroll újságíró indított ellene rágalmazás miatt. 

Donald Trump a bíróság előtt tett rövid nyilatkozatban felidézte a 2019-ben tett kijelentését, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy E. Jean Carroll „mondott valamit, amit én hamis vádaskodásnak tartottam”. Hozzátette, hogy a hivatalban lévő elnökként tett kijelentéssel az volt a célja, hogy saját magát, családját, és az elnöki pozíciót vegye védelmébe. A New Yorkban egy hete zajló bírósági tárgyalás tétje az, hogy a volt elnöknek milyen mértékű kártérítést kell fizetnie az újságírónak rágalmazás miatt. Az ügyben a bíróság tavaly megállapította, hogy Donald Trump még elnökként 2019-ben elkövette a rágalmazást, amikor E. Jean Carrollt hazugnak mondta, és azt állította, hogy a nő politikai célból és saját könyvének eladhatósága érdekében erőszakkal vádolta meg.

Lewis A. Kaplan bíró, aki korábban megállapította Donald Trump felelősségét az ügyben, mindkét kijelentéssel kapcsolatban közbeavatkozott, és arra utasította az esküdteket, hogy ne vegyék figyelembe a volt elnök saját védelmében tett kijelentéseit. A bíró hozzátette, hogy az esküdteknek tényként kell tekinteniük az ügy egy korábbi tárgyalásán tett megállapításokat, amelyek során bizonyítást nyert, hogy Donald Trump 1996-ban egy New York-i üzletben szexuális zaklatást követett el a felperessel szemben. A zaklatási ügyben a bíróság már megállapított 5 millió dollár kártérítést, a mostani eljárás keretében E. Jean Carroll a rágalmazás miatt 10 millió dollárt követel, a bíróság esküdtszékének feladata, hogy megállapítsa a fizetendő összeget.

(Kiemelt képünk forrása: X)

16:24

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.