Ahogy megjelent a hír Putyin betegségéről, a külügyminisztere azonnal cáfolt

Lavrov: Épeszű ember nem gondolhatja, hogy Putyin beteg.

2022. május 30., 08:16

Szerző:

„Nem hiszem, hogy épeszű emberek meglátják ebben az emberben valamilyen betegség vagy gyengélkedés jeleit” – ezt válaszolta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a francia TF1 tévének azokra a sokadszorra felmelegített állításokra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök halálos beteg.

Vasárnap a brit bulvárlapok új szintre emelték ezeket a spekulációkat: a Daily Star arról írt, hogy állítólagos brit hírszerzési források szerint Putyin már meg is halhatott, és akit látunk fel-felbukkanni mostanában videókon és fotókon, valójában már nem ő, hanem egy testdublőre – írta a Telex.

 

(Kiemelt kép: AFP)

A kelet-afganisztáni halálos földrengés által érintett több ezer környékbelinek tiszta vízre és élelmiszerre van szüksége, és fennáll a fertőző betegségek megjelenésének veszélye – jelentette ki az afgán egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője vasárnap, napokkal azután, hogy egy ENSZ-ügynökség kolerajárvány kitörésére figyelmeztetett a térségben.

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében - közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegram közösségi alkalmazáson.