Károly király és Kamilla királyné az erkélyről üdvözölte a tömeget: Harry herceg ezért nem volt mellettük

Károly király a koronázás záróakkordjaként a Buckingham-palota erkélyéről tekintett le. Fel nem.

2023. május 6., 15:55

Szerző:

Véget ért Károly király és Kamilla királyné koronázási ceremóniája, méghozzá az egyik leginkább várt mozzanattal: a királyi pár a Buckingham-palota erkélyéről üdvözölte az őket ünneplő tömeget.

A ceremónia fontos része lett volna egy repülős díszbemutató, de ezt a rossz időre való tekintettel le kellett rövidíteni. Először helikopterek érkeztek, majd 9 repülőgép formációban egyszer elszállt a palota előtt piros-fehér-kék színű csíkokat húzva, és ezek után a királyi család vissza is vonult a palotába, csak egy rövid időre tért vissza egy búcsúintegetésre a királyi pár az esernyőket tartó tömeg hatalmas üdvrivalgása közepette.

A BBC tudósítói a légiparádé alatt megjegyezték, hogy amíg a családtagok mind a nyakukat tekergették, hogy jobban lássák a helikoptereket-repülőket, addig a királyi pár két tagja nem nézhetett fel, mert ha hátrahajtották volna a fejüket, leesik róluk a korona.

 Fotó: YouTube/BBC

Kicsit a Rómeó és Júlia keveredik ide ettől a szótól, de az erkélyjelenetet azért is övezte különös érdeklődés, mert az utolsó pillanatig mentek a találgatások, hogy Harry herceg ott lesz-e. Nos, a választ a fenti képek is tartalmazzák: csak a királyi család úgynevezett dolgozó tagjai lehettek ott a királyi pár mellett, így Harry nem volt jelen, mint ahogyan András herceg sem. Ott volt viszont Vilmos herceg, Katalin hercegné és mindhárom gyermekük.

Harry hercegről azt írja a Page Six, hogy ő már csak azért sem volt ott, mert a ceremónia végén egyből indult is egyenesen vissza Amerikába a feleségéhez és két gyermekéhez. Ennek fényében elképzelhetőnek tűnik, hogy nem tudott négyszemközt beszélni apjával ezen extrarövid látogatás alkalmával.

(Kiemelt kép: YouTube/BBC)