Rossz hír érkezett: Károly király koronázására emiatt kevesebben mennek majd el

Úgy tűnik, Károly királynak nem volt szerencséje a koronázás napjának kiválasztásával.

2023. május 6., 09:32

Szerző:

Szombaton késő délelőtt kezdődik majd Károly király koronázási ceremóniája, amit az egész világon mindenhol közvetítenek majd, és amire hatalmas tömegeket várnak London belvárosába. Sokan már ott is vannak, sőt, van, aki már haza is ment.

A szombat reggeli brit előrejelzések azonban rossz hírrel szolgálnak a királyi család rajongóinak: a Daily Mail is írja, hogy esőt, sőt vihart jeleznek előre a most következő órákra, ezért lehetséges, hogy rossz idő mossa majd el a koronázási ceremóniát, amelynek a csúcspontja elvileg az a mozzanat lesz, amikor a frissen megkoronázott király a családjával (köztük esetleg Harry herceggel) együtt kiáll a Buckingham-palota erkélyére és onnan üdvözli a tömegeket. Hát nagyon úgy néz ki, hogy esernyők alól kell majd üdvözölnie a ki tudja, mekkora tömeget.

London belvárosának egy hatalmas része ugyanis ráadásul le van zárva, és ott csak tömegközlekedéssel, illetve gyalog lehet közlekedni. A BBC azonban arról tudósít, hogy a járatok ma is a szokásos szombati menetrend szerint közlekednek, tehát hiába a megnövekedett igény, nem lesznek mentesítő metrószerelvények – így a viharos időjárás mellett a közlekedés is megnehezíti majd a Károly királyt ünnepelni kívánók dolgát.

Egy dologban lehet bízni: hogy a britek mindig büszkék arra, hogy nehéz körülmények között is kitartanak, főleg egy kis eső fel sem tűnik a híresen pocsék időjárás által permanensen sújtott szigetország lakóinak.

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)