Itt követheti majd élőben Károly király koronázását

A III. Károly király megkoronázása alkalmából rendezett ceremóniát többfelé is lehet majd élőben követni.

2023. május 5., 15:44

Szerző:

Tavaly szeptemberben II. Erzsébet temetés miatt irányult a világ figyelme Nagy-Britanniára, holnap, azaz május 6-án szombaton pedig újra Londont kapcsolja majd a legtöbb mérvadó tévécsatorna, természetesen III. Károly király megkoronázása alkalmából.

Négy magyar csatorna is közvetíti majd az eseményeket. Az RTL a Fókusz különkiadását 10 óra 20 perctől sugározza majd, a TV2 Tények különkiadása pedig egy picit később, 10 óra 25 perckor kezdődik. Az ATV szintén 10 óra 25 perckor kezdi a műsorát. A Hír TV-nél kelnek majd a legkorábban, itt már reggel 8-tól elkezdődik az adás.

Természetesen angol nyelven ennél jóval bőségesebb a kínálat, de a legtöbben nyilván a brit királyi tévét választják majd. A BBC World 8 óra 30 perckor kezdi a koronázási műsort, a Sky News pedig reggel 8 órától sugároz Károly királyról anyagokat egészen estig. Természetesen a YouTube-on szintén élőben lehet majd nézni koronázást, a BBC YouTube-csatornájáért kattintson ide!

De egészen biztosan folyamatosan frissül majd holnap egész nap a brit királyi család hivatalos Twittere és Instagramja is. A királyi család hivatalos honlapjának a koronázással kapcsolatos részlegét ide kattintva tudja megtekinteni.

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)