Károly király ezért kételkedik abban, hogy Harry herceg tényleg elmegy a koronázásra

Harry herceg bejelentette, hogy részt vesz majd Károly király koronázásán, de erre a királyi család nem vesz mérget.

2023. május 5., 12:17

Szerző:

Bár Károly király édesanyja, II. Erzsébet halálával automatikusan brit uralkodóvá vált tavaly szeptemberben, a hivatalos koronázási ceremóniát csak holnap, május 6-án tartják.

Az ünnepséggel kapcsolatban rengeteg figyelem irányult Harry hercegre és Meghan Markle-re, hiszen a király fiatalabbik fia igencsak összerúgta a port a királyi családdal. 2020-ban hátat fordítottak a monarchiának és az USA-ba költöztek, ezt követték egy botrányos interjú Oprah Winfrey-vel, egy botrányos dokumentumfilm a Netflixen, majd egy még botrányosabb önéletrajzi könyv Tartalék címmel. Ezek után senki nem volt biztos benne, hogy Harry herceg és Meghan Markle végül elmegy-e a koronázásra.

Egy hónappal ezelőtt aztán megérkezett a bejelentés, amiben megerősítették, hogy Harry herceg ott lesz a május 6-i ünnepségen, de Meghan Markle a gyerekekkel marad Kaliforniában.

Már egy nap sincs hátra a koronázásig, de a királyi családhoz közel álló forrás, bizonyos Neil Sean azt nyilatkozta, hogy a bennfentesek egyáltalán nem tartják olyan kézenfekvőnek, hogy Harry herceg tényleg tartja is majd magát a bejelentéshez. Az Express című lap szerint a szakértő a következőképpen idéz egy bennfentest arról, hogy a fentiek után maga Károly király sem biztos abban, hogy kisebbik fiát tényleg viszontlátja holnap:

„amíg nem látjuk a palota kapujában, hogy az angol rendőrség biztonsági szolgálata kíséri be a kocsiját, addig nem hisszük el, hogy tényleg eljön, és tragikus, de így érez a király is.”

Már csak 24 óra, és megtudjuk, hogy jogos volt-e ez az aggodalom. Károly király koronázásáról minden fontos információt élőben megtudhat majd itt, a 168.hu-n!

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)