Dühöng a kemény mag: Károly király legnagyobb rajongói már pénteken beálltak a sorba, szombat reggel ezért mentek haza

Károly király legelvakultabb hívei már péntek este beálltak a sorba, de a ceremónia kezdete előtt órákkal felháborodottan távoztak.

2023. május 6., 08:57

Szerző:

Szombaton késő délelőtt kezdődik majd Károly király koronázási ceremóniája, amit az egész világon mindenhol közvetítenek majd, és amire hatalmas tömegek gyűltek össze London belvárosában.

A legelszántabb rajongók már péntek este beálltak a sorba a Buckingham-palotánál a kordonoknál, miután megtudták, hogy a kaput kinyitják majd, amikor megérkezik a király. A BBC egy olyan nőt szólaltatott meg, aki saját bevallása szerint tegnap, azaz péntek este 8-kor állt oda többedmagával a palotához, és a szabadban éjszakáztak, hogy biztosítsák maguknak a legjobb helyet.

Csakhogy az ötfős társaság azok közé tartozott, akikkel szombat reggel azt közölték, hogy hiába táboroztak oda már pénteken, igazából rossz helyen vártak, azt a kaput nem fogják megnyitni.

„Kaotikus az egész”

– dühöngött egy férfi az eltanácsoltak csoportjából a BBC-nek. Akik az utolsó pillanatban tudták meg, hogy rossz helyen vártak és fölöslegesen töltötték az éjszakát a szabad ég alatt, most felháborodottan hazatérnek. Valószínűleg még nem értek haza, mivel ráadásul több száz kilométert utaztak közép-Angliából la Londonba Károly király kedvéért: hiába.

(Kiemelt kép: a királyi család Instagramja)