Harry herceg megérkezett Londonba a koronázásra, de lehet, hogy hiába

Harry herceg a péntek reggeli géppel érkezett meg Londonba, az apjával még nem találkozott.

2023. május 6., 08:29

Szerző:

Ma koronázzák II. Erzsébet legidősebb fiát, Károly királyt Nagy-Britannia és a Nemzetközösség uralkodójává. Ebből az alkalomból Londonban előkelő koronázási ceremóniát tartanak ma, amit a világon mindenhol közvetítenek a televíziók – ha ön is nézni szeretné, itt találja a szükséges információkat, hogy mikor hova kapcsoljon-kattintson.

A koronázási ceremónia egyik nagy kérdése volt az elmúlt hónapokban, hogy Harry herceg és neje, Meghan Markle részt vesznek-e majd az ünnepségen, hiszen a hercegi pár 2020-ban látványosan hátat fordított a családnak és Amerikába költözött, a rossz viszonyt pedig azóta tovább rontotta jópár botrány, elsősorban Harry herceg önéletrajzi könyve. A döntés végül az lett, hogy csak Harry herceg megy a ceremóniára, Meghan Markle az USA-ban marad, de a hírek szerint Károly király és az udvar az utolsó pillanatig kételkedett abban, hogy az uralkodó fiatalabbik fia valóban megjelenik.

Arról tudósít most a Page Six, hogy értesülések szerint Harry herceg egy péntek reggeli, menetrend szerinti járattal érkezett meg Londonba, tehát már ott van az ünnepség helyszínén. Van azonban továbbra is egy bökkenő.

A ceremónia csúcspontja lesz ugyanis, amikor a frissen megkoronázott király kiáll a Buckingham-palota erkélyére a családjával: testvéreivel (mínusz András herceg) és fiaival, illetve ezek családjával. Nos, a kérdés pontosan ez, hogy a fiai esetében indokolt-e a többes szám használata. Trónörökösként Vilmos mindenképpen ott lesz a feleségével és három gyermekével együtt, Harry-vel kapcsolatban azonban azt mondja az egyik szakértő, hogy

„kizárt”,

hogy helyet kapjon az erkélyen, ezért lehet, hogy Harry herceg hiába ment el végül a ceremóniára, annak legfontosabb pillanatában nem vesz majd részt. A Daily Mail arról cikkezik, hogy nemhogy az erkélyen nem lesz ott Harry herceg, még a hivatalos fényképeken és a közös családi ebéden sem lehet majd ott.

Egy másik, szintén a királyi családhoz közel álló forrás szerint azért erre még nem szabad mérget venni:

„a palota még nem jelentette be, hogy ki lesz ott az erkélyen. Az egyetlen, ami biztos, az az, hogy Károly szereti a fiát, és a nap érzelmei elsöpörhetnek mindent.”

A híradások abban azonban egyetértenek, hogy Károly egyelőre nem találkozott még egy ideje Londonba érkezett fiával.

(Kiemelt kép: Harry herceg önéletrajzának borítója)