Anna hercegnő II. Erzsébethez hasonlóan melegben is kesztyűt visel: ez az igazi oka

II. Erzsébetet kesztyűben láttuk a legtöbbször, a lánya, Anna hercegnő ugyancsak kesztyűt visel a melegben is. Kamilla királyné néha szintén, de Katalin hercegné szinte sosem tesz így. Íme az okok.

2024. július 21., 07:51

Szerző:

A héten Anna hercegnő Worcestershire-ben járt, és a brit királyi család hivatalos Instagramja is említi, hogy milyen szép napos idő volt. Hát a mi kánikulánkhoz foghatón a briteknek nem kellett keresztülmenniük az utóbbi időben, de azért még így is furcsa lehet, hogy Anna hercegnő kesztyűt viselt ezen a szép nyári napon. Hála az Express című lapnak, nem titok az sem, hogy ez miért volt így.

Erzsébet királynő és Anna hercegnő ezért visel mindig kesztyűt

Anna hercegnő édesanyja, II. Erzsébet királynő példáját követi azzal, hogy általában kesztyűt visel nyilvános eseményeken. A legendás uralkodót általában fehér kesztyűben lehetett látni, íme egy példa.

Nos, természetesen nem a hideg ellen öltöznek így a brit királyi család tagjai. Erzsébet királynő és lánya általában Cornelia James kesztyűkészítő cégétől vásároltak-vásárolnak, és a vállalat kreatív igazgatója, Genevieve James a következőket mondja arról, hogy mi az oka annak, hogy a királyi család tagjai a melegben is kesztyűben vannak:

„Először is: elegáns. Másodszor: praktikus. Azért van rájuk szükség, mert ha egy királynő rengeteg emberrel fog kezet, így a kesztyű védi is a kezet.”

Az Express nem is hagy kétséget afelől, hogy mi ellen kell védeni a király kezeket: nem a leégésektől, hanem a baktériumoktól.

Ebből a magyarázatból sajnos az nem derül ki, hogy aki nem hord kesztyűt, az miért nem. A fentiekhez tartozik ugyanis, hogy Károly király nem szokott kesztyűt viselni, akárhány emberrel is fog kezet, Kamilla királyné pedig ingadozik, de azért elég gyakran látható kesztyűben.

Az eggyel fiatalabb generáció azonban hanyagolja a kesztyűviselési tradíciókat. Sem Vilmost, sem Katalint nem lehet túl gyakran látni kesztyűben. Az alábbi képek 2022 decemberében készültek Bostonban, hideg is volt, a hercegi pár kezet is fogott egy csomó emberrel, mégsem volt rajtuk kesztyű, hogy csak egy példát ragadjunk ki.

Anna hercegnő már jobban van

A kesztyűviseléshez nincs köze, de Anna hercegnővel kapcsolatban muszáj megemlíteni, hogy miután annyi volt a betegség a királyi családban idén, ő is balesetet szenvedett. Még júniusban adott ki közleményt a Buckingham-palota, amiben elárulták, Anna hercegnő vasárnap egy kisebb balesetet szenvedett az otthonában, ezért kórházba szállították. A sérülés jellegéről csak annyit osztottak meg, hogy agyrázkódást szenvedett, de a felépülése jól halad. Úgy tudni, a királyi hercegnőt az egyik lova rúgta fejbe. A rúgás miatt fejsérülést szenvedett, agyrázkódása volt, ezért azonnal kórházba szállították, hogy megfigyeljék és ellássák. A jelek szerint szűk egy hónap elteltével már annyira jól van a 73 éves hercegnő, hogy már visszatérhetett a nyilvánosság elé.

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)