Katalin hercegné hosszú idő óta először üzent, levélben kért bocsánatot

Katalin hercegné fontos eseményt hagyott ki. 

2024. június 9., 09:30

Szerző:

Katalin hercegné egy levelet küldött az ír gárdának, amelyben bocsánatot kért, amiért kihagyta az idei zászlós díszszemle főpróbáját. Vilmos herceg felesége márciusban jelentette be, hogy rákbetegséggel küzd, de már december óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. A walesi hercegnének azért volt fontos az üzenet, mert ő az ír gárda ezredese.

„Szerettem volna írni, és tudatni, mennyire büszke vagyok az egész ezredre, a közelgő Colonel’s Review és Trooping the Colour előtt. Nagyra értékelem, hogy idén mindenki hónapok óta gyakorol, és sok órát áldozott arra, hogy az egyenruhájuk és a gyakorlatuk kifogástalan legyen. Az ezredesnek lenni továbbra is nagy megtiszteltetés, és nagyon sajnálom, hogy nem vehetem át a tisztelgést az idei ezredesi szemlén. Elnézést kérek az egész ezredtől, de remélem, hogy hamarosan ismét képviselhetem önöket”

– írta a háromgyermekes édesanya a levelében. 

Katalin hercegné állapotával kapcsolatban szerencsére leginkább pozitív hírek látnak napvilágot, Vilmos herceg is többször elmondta, hogy a felesége jobban van. Azonban egyes bennfentes információk szerint Wales hercegnéje csak a 2024-es év végén vagy 2025-ben térhet vissza a nyilvánosság elé, így valószínűleg a zászlós díszszemlét is kihagyja jövő hétvégén. 

Eredeti nevén Trooping the Colour, magyarul szó szerint zászlós díszszemle, egy ünnepélyes szertartás, amelyet a Brit Nemzetközösség ezredei rendeznek meg. Már a 17. század óta a brit gyalogsági ezred hagyománya, bár gyökerei sokkal korábbra nyúlnak vissza.

(Kiemelt kép: Shutterstock)