Katalin hercegné megdöbbentő dolgot állít Harry herceg kislányáról

Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermekeinek legfiatalabb unokatestvére a kis Lilibet.

2024. április 29., 12:16

Szerző:

Harry herceg közelgő angliai látogatása kapcsán Katalin hercegné egy korábbi nyilatkozata kapott újra különleges jelentőséget. Harry herceg ugyanis megintcsak egyedül utazik, pedig a tudósítások szerint a bátyjáék bátorították őt, hogy hozza el a családját is. Nos, ez megintcsak el fog maradni: Meghan Markle és a két gyerek, Archie és Lilibet az USA-ban maradnak majd.

Katalin hercegné és Lilibet

Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke egy különleges időszakban született 2021. június 4-én. Egyrészt a világ a közepén tartott a covid-járvány és az oltások periódusának, másrészt igazán friss volt még a Megxit-botrány, azaz Harry hercegék kivonulása a brit királyi családból, illetve konkrétan Nagy-Britanniából is. Pár hónappal Lilibet születése előtt adott a távozó házaspár botrányos interjút Oprah Winfrey-nek.

A kislány már jópár hetes volt, amikor az USA first ladyje, Jill Biden beszélgetett nyilvánosan Katalin hercegnével, aki megdöbbentő dolgot osztott meg Lilibetről, gyermekei unokatestvéréről. Jókívánságait kifejezve ejtette el a megjegyzést:

„Minden szépet kívánok neki, alig várom, hogy találkozhassak vele. Még nem találkoztunk vele ugyanis. Remélem, hamarosan ez is eljön.”

Önmagában nem tűnik meglepőnek, hogy a másik kontinensen élő sógora a születése után hetekkel sem mutatja be a kislányát, hiszen az utazást valószínűleg lehetetlen lett volna megszervezni, de kérdésre Katalin megerősítette, hogy még videóhívásban sem beszéltek, az interneten keresztül sem láthatta még Lilibetet.

Az, hogy a Mirror című lap most előásta ezt a nyilatkozatot, azt húzza alá, hogy Harry hercegék milyen komolyan veszik, hogy a családjukat következetesen elszigetelik a Nagy-Britanniában maradottaktól: még egy videóhívás sem fért bele az újszülött érkezése alkalmából.

Lilibet nevéből és fotójából is botrány lett

A kislány a nevét II. Erzsébetről kapta: a Lilibet a későbbi királynő gyerekkori beceneve volt. Harry herceg a kislánya születésekor azt nyilatkozta, hogy a dédnagymama áldását adta a névválasztásra, de bennfentes források szerint ez nem volt igaz és II. Erzsébet igencsak dühös lett attól, hogy unokája ezt állította.

Ha valóban így volt, akkor az némi magyarázatul szolgálhat arra, II. Erzsébet miért nem vállalta a közös fotózást egy évvel később, amikor Harry hercegék Nagy-Britanniába érkeztek a királynő platinajubileumára.

II. Erzsébet ugyanis a platinajubileuma alkalmával találkozott először a róla elnevezett dédunokával 2022 júniusában, amikor Lilibet már egy éves volt. Korábban ez azért nem volt lehetséges, mert a baba már kint született az USA-ban azok után, hogy Harryék hátat fordítottak a családnak, és a covid miatt rengeteg korlátozást kellett betartani. Nos, a Telegraph bennfentese most a következőket árulta el:

„Amikor a pár ismét visszatért a windsori kastélyba, és a farnborough-i repülőtéren való leszállás után egyenesen odautazott, II. Erzsébet visszautasította Harryék kérését, hogy a királynő készíttessen fényképeket profi fotóssal a hároméves Archie-val és az uralkodó druszájával, az egyéves Lilibettel együtt.
Arra hivatkozva, hogy véreres a szeme, II. Erzsébet kibújt a fotózási felkérés alól. Harry a találkozón részt vevők szerint »kitartó« volt, és többször is elismételte, hogy valamikor a jövőben készüljön közös, hivatalos fotó a két Lilibetről, de erre végül sosem került sor.”

II. Erzsébet a jubileumi ünneplések közepette nem volt hajlandó vagy képes időt szakítani egy fotózásra a dédunokájával, és aztán többször nem is találkozott a két Lilibet, miután a királynő azév szeptemberében elhunyt.

(Kiemelt kép: Shutterstock/B. Lenoir)