Ekkora a baj? Károly király temetésére készül a palota

Károly király állapota egyre rosszabb. 

2024. augusztus 26., 17:23

Szerző:

Legalábbis ezt állítja egy bennfentes, aki az In Touch magazinnak azt is elárulta, már Károly király temetési terveinek részletein dolgoznak. 

Romlott Károly király állapota 

A temetés részleteinek kidolgozása kapcsán egybként a Buckhingam-palota is megszólalt, elmondták, hogy a terveket folyamatosan frissítik, ám arról nem szóltak, hogy a király állapota rosszabbodott volna. Az informátor viszont úgy tudja, hogy Károly egészége az elmúlt hónapokban romlott. Mint ismert az uralkodó az év elején tudatta a világgal, hogy rákbetegséggel küzd. Károly egy prosztataműtéten esett át, ezt követően jelentette be a palota, hogy rákot találtak nála, azt viszont nem közölték, hogy milyen típúsú rák támadta meg a szervezetét. 

Helikopterrel szállítják 

A 75 éves uralkodó ugyanakkor a feladataihoz nem sokkal később visszatért. A nyilvános szereplésekre viszont gyakran helikopterrel szállítják, egy-egy esemény után pedig sokszor hosszabb pihenésre van szüksége. Az informátor kiemelte, a palota azt a benyomást kelti, hogy Károly gyógyulófélben van, de valójában az állapota még mindig nagyon súlyos. 

Temetési terv

Valószínűleg ezért is dolgoznak folyamatosan a király temetési terveinek kidolgozásán, amely az Operation Menai Bridge kódnevet kapta. Ha esetleg úgy alakul, hogy Károly meghal, akkor azonnal életbe lép a szigorú szabályok szerint megírt temetési forgatóköny, ami egyébként nem csak Károly esetében létezik, a királyi család minden tagja rendelkezik ilyennel. A forgatókönyvek mindegyike különböző hidak nevét viseli, a néhai II. Erzsébet királynőé a London Bridge hadművelet volt. A király halála esetén először az Egyesült Királyság miniszterelnökét tájékoztatják, ezt követően pedig a személyzet fontosabb tagjait. Ezután történik a hivatalos bejelentés, majd a hivatalos gyászidőszak, aztán maga a temetési forgatókönyv – részletezi a lap. 

Katalin is beteg  

A királyi családban az idén több tragikus esemény is történt, hiszen nem sokkal Károly rákdiagnózisa után kiderült, hogy a trónörökös, Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné is rákkal küzd. A walesi hercegné jó ideig nem is jelent meg nyilvános eseményen, nemrégiben azonban Wimblendonban látták, előtte pedig részt vett a király hivatalos születésnapi parádéján. 

(Kiemelt képünkön Károly király, Fotó: PETER POWELL / AFP)