Károly király ezért rettegett Harry hercegtől a szakértő szerint már a nagy vita előtt is

A brit királyi család életét kutató-dokumentáló szakértő szerint Károly király már a 2020-as nagy vita előtt is rettegett attól, hogy valami olyasmi fog történni, ami... Mint ami meg is történt.

2024. augusztus 13., 11:26

Szerző:

2020-ban, kevéssel a járvány kitörése előtt volt, hogy Harry herceg fogta a családját és Amerikába költözött: Nagy-Britannia, Károly király (akkor még csak herceg), a király család... Otthagyott mindent. A feketeleves csak ezután következett néhány botrányos interjú és a Tartalék című könyv formájában, amikkel a trónörökös öccse hatalmas botrányt okozott, megtépázva a királyi család hírnevét. Nos, úgy tűnik, Károly király előre tartott attól, hogy valami ilyesmi be fog következni.

Károly király rettegett attól, mit fog tenni Harry herceg

Rengeteget idézi a Mirror című brit lap az utóbbi időben Tom Quinnt, aki több könyvet is megjelentetett már a brit királyi családról, többek között a Királyi paloták botrányai: A királyi család renitens tagjainak intim memoárja címűt. Ő II. Erzsébetet és leszármazottjait tanulmányozva arra jutott, hogy Harry már nagyon fiatal kora óta úgy érezhette, hogy másodhegedűs a bátyja mellett. Ez eddig nem túl nagy felfedezés, hiszen Harry önéletrajzának is a címe, hogy Tartalék, és az a fő mondanivalója, hogy ő mindig csak a második lehetett, hiszen Vilmos a trónörökös, ő meg csak a B terv.

Ehhez teszi hozzá Tom Quinn, hogy Harry herceg emellett azt is érezhette, hogy apjuk Vilmost találja megbízhatóbbnak, stabilabbnak, és ezért mindig is őt kedvelte jobban. A későbbi király a szerző szerint rettegett attól, hogy mit fog tenni a sokkal érzelmesebb, vadabb Harry.

„Harry igazából azért rágott be, mert meggyőződése, hogy Károly mindig is Vilmost szerette jobban, és nem csak azért, mert Vilmos az örökös. Károly megijedt Harry tinédzserkori problémáitól és a felnőttként őt egyre inkább meghatározó szenvedélyességtől, és a sokkal stabilabb, kockázatmentes Vilmos felé fordult”

– magyarázza Quinn, és ha valóban van valami abban, amit mond, akkor ez egy önbeteljesítő jóslat lehetett, mert ha Károly valóban így viselkedett, akkor ez nyilván még jobban eltávolította Harryt a családtól.

Harry herceg jól tudja, mit gondol róla az apja

A szerző hozzáteszi, hogy Harry számára minden bizonnyal régóta világos, hogy édesapja miként könyvelte el őt:

„Károly egyre inkább Vilmosban látta meg a biztoskezű utódott, és Harryt érzelmileg túlságosan instabilnak látta. A lelke mélyén ezt Harry is tudja, és borzasztóan haragszik miatta.”

Ez lehet tehát a szakértő szerint annak az oka, hogy Harry herceg annyira eltávolodott a családtól, hogy Károly király például az unokáival is csak néhány alkalommal találkozhatott eddig, pedig Archie már 5, Lilibet pedig 3 éves.

(Kiemelt kép: a brit királyi család Instagramja)