Publikálták, a királyi család melyik prominens tagja tett megjegyzést Harry hercegék gyerekeinek bőrszínére

Az érintett már válaszolt is a vádakra.

2021. november 29., 14:32

Szerző:

Márciusban adott nagyinterjút Oprah Winfrey-nek Harry herceg és felesége. A beszélgetésben Meghan Markle rasszizmussal vádolt meg egy közelebbről meg nem nevezett családtagot. Elhangzott ugyanis, hogy a pár eljegyzésekor a királyi család egyik tagja megjegyzést tett arra, hogy vajon milyen lesz a bőrszíne a hercegi pár gyermekére.

II. Erzsébet unokája és neje ekkor nem nevezték meg, hogy ki volt az a királyi családból, aki ezt a megjegyzést tette, de most megjelent egy könyv, amely tényként állítja, hogy Harry herceg apjáról, a brit trónörökösről, Károly hercegről van szó. A szóban forgó könyvet egy amerikai újságíró, Christopher Andersen írta, a címe az, hogy Fivérek és feleségek: Vilmos, Katalin, Harry és Meghan magánélete belülről (Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan), és a The Guardian lap idézi belőle a következő részletet.

„Kíváncsi vagyok, hogy fognak kinézni a gyerekek”

– mondta a könyv szerint Károly herceg a feleségének, Kamilla hercegnének, aki azt válaszolta, hogy hát nyilván gyönyörűek lesznek. Erre a brit trónörökös állítólag a következőt mondta:

„úgy értem, szerinted vajon milyen színű lesz a bőrük?”

Károly herceg hivatalos szóvivője már reagált is a vádakra egy igen rövid közleménnyel, amelynek magyar fordítása így hangzik:

„mindez kitaláció, és nem érdemel további kommentárt.”

(Kiemelt kép: Harry herceg és Meghan hercegné hivatalos Instagramja)