Károly király állapotáról először beszélt most Kamilla királyné, Anna hercegnő reakciója mindenkit sokkolt

Károly király hétfőn jelentette be, hogy rákos. A felesége most beszélt először nyilvánosan az uralkodó betegségéről.

2024. február 9., 10:51

Szerző:

Károly király állapota érthető módon rendkívüli módon foglalkoztatja a közvéleményt, hiszen nem lehet pontosan tudni, hogy milyen betegsége van, csak azt, hogy rákos és emiatt kezelést kap. A nagy kérdésre a választ talán soha nem fogjuk megtudni, de Kamilla királyné most a következőket mondta a férjéről, amikor csütörtök este megjelent a nyilvánosság előtt.

„A körülményekhez képest rendkívül jól van. Nagyon meghatódtunk a sok levéltől és üzenettől”

– idézi a királyné szavait a Mirror című lap.

Szintén írja a Mirror, de a Daily Mail cikkére hivatkozva hozzáteszi, hogy III. Károly király húgát, Anna hercegnőt szintén megkérdezték bátyja állapotáról. Akik Kamilla válaszához hasonló diplomatikus választ vártak, az nagyon meglepődtek a hercegnő reakcióján, ő ugyanis, amikor meghallotta, hogy az újságírók a király állapotáról kérdezik, egyszerűen sarkon fordult és elment, válasz nélkül.

Mindez azok után, hogy Vilmos herceg szerda este említette először édesapja és felesége betegségét. A trónörökös szintén először lépett ekkor a nyilvánosság elé azóta, hogy a felesége hazatért lábadozni a kórházból komoly hasi műtétjét követően. Vilmos megköszönte az egész országnak a

„kedves támogató üzeneteket”,

amiket Károly királynak és Katalin hercegnének küldtek.

„Mindannyiunk számára nagyon sokat jelentenek”

ezek a támogató és vigasztaló üzenetek, mondta az eseményen Vilmos herceg az egész család nevében. A beszédből kiderült, hogy az első kezelés után Károly király most Sandringhamben lábadozik, miközben Katalin hercegné is otthon van, pihen és gyógyul.

Ezek pontosan azok a mondatok, amikre ilyen helyzetben számít az ember, de Vilmos herceg ezek után drasztikusan váltott egyet a hangnemen.

„Lehet mondani, hogy ez elmúlt néhány hetünkben eléggé fókuszba kerültek az orvosi dolgok. Úgy gondoltam, hogy most már ki kell ebből szakadnom, úgyhogy a változatosság kedvéért eljöttem a légimentők estélyére!”

– viccelt Vilmos herceg szerda este azzal kapcsolatban, hogy egyszerűen nem tud hova menekülni az utóbbi időben az orvosi dolgok elől.

Károly király mindenesetre dolgozik tovább a kezelések közepette is, csak a nyilvánosság előtt nem jelenik meg. Folytatódnak például a hetente tartott hagyományos audienciák az uralkodó és Rishi Sunak kormányfő között, amiken az aktuális politikai eseményeket tekintik át. A négyszemközti megbeszélésekről a szigorú, törvényerejű udvari protokoll alapján sem a miniszterelnök, sem az uralkodó soha semmiféle részletet nem hoz nyilvánosságra. A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerdai tájékoztatóján hangsúlyozta: arról is csak a Buckingham-palotával született külön megállapodás alapján számolhat be, hogy a heti audienciákat a kormányfő és a király az uralkodó betegsége miatt egyelőre telefonon tartja.

(Kiemelt kép: a brit királyi család Instagramja)