A rákos Károly király fogadta Harry herceget, de megdöbbentő dolog derült ki a látogatásról

Károly királyról kiderült, hogy rákos, ezért fia, Harry herceg azonnal Nagy-Britanniába utazott Los Angelesből.

2024. február 7., 12:23

Szerző:

Károly király hétfő esti bejelentése az egész világot megrázta: a brit uralkodónál rákos daganatot találtak. Azt nem árulták el, hogy a betegségnek pontosan milyen fajtája támadta meg III. Károlyt, de annyit tudni lehet, hogy a rák még egészen korai stádiumban van, így a terápiával kapcsolatos kilátások rendkívül pozitívak.

A betegség mindenesetre azzal jár együtt, hogy a király a munkájával kapcsolatos, nyilvánosság előtt való szerepléssel járó feladatokat most egy ideig nem végezheti – mint ahogy Katalin hercegnét sem fogjuk látni a súlyos hasi műtétét követő lábadozás miatt előreláthatólag legalább húsvétig.

Akármilyen jók is a kilátások, egy rákos diagnózist sosem szabad félvállról venni, így a hír hallatán Harry herceg azonnal Nagy-Britanniába utazott Los Angeles-i otthonából. Felesége, Meghan Markle otthon maradt a két gyermekkel.

A Daily Mail most azt írja a brit uralkodó és fiatalabbik fia találkozójáról, hogy körülbelül 30-45 percig tarthatott, sőt, bennfentesek szerint az sincs kizárva, hogy még fognak találkozni.

 „Harry azt tervezi, hogy több időt tölt Angliában, hogy testben is ott lehessen az apja mellett. Meghan áldását adta rá, mivel tudja, hogy a család a legfontosabb. Még korai lenne megmondani, hogy logisztikailag ezt hogyan fogják megoldani, mivel Harry most az Államokban él feleségével és gyerekeivel. Harry és Vilmos mindig is ott voltak egymásnak a nehéz időkben, és úgy tűnik, újra elkezdhetik építeni kapcsolatukat. A testvéri szeretet igazából soha nem múlt el. Időre van szükség”

– véli egy bennfentes, és úgy tűnik, valóban időre van még szükség ahhoz, hogy a brit uralkodó két fia kibéküljön egymással, mert a legfrissebb híradások szerint Vilmos és Harry még mindig nem találkoztak egymással. Ez egyben azt is jelenti nyilván, hogy Harry a sógornőjével, a jelenleg szintén éppen lábadozó Katalin hercegnével sem találkozott annak ellenére, hogy vele kifejezetten különösen jóban volt annak idején.

A híradások szerint mindenesetre III. Károly folytatja majd a munkát a rá váró kezelések alatt, legalábbis azt a részét, amit a nyilvánosság előtt való szereplés nélkül el tud végezni. Megint megindultak a pletykák arra nézve, hogy az uralkodó nem fog-e lemondani a trónról Vilmos walesi herceg javára a betegsége miatt – a szóbeszéd alá az is adja a lovat, hogy állítólag Károly és Vilmos az utóbbi hetekben vasárnaponként mindig komoly és privát beszélgetéseket folytattak. Ezeket a pletykákat azonban valószínűtlenné teszik a friss hírek, hiszen úgy tűnik, a betegség csak bizonyos dolgokban korlátozza a 75 éves királyt, de nem teszi a számára lehetetlenné, hogy a pozícióját betöltse. Ráadásul még egy éve sincs, hogy megkoronázták.

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)