Botrány: Vilmos herceg kirúgta Kamilla királyné húgát állami állásából

Vilmos herceg most vette át a cornwalli hercegség irányítását, és a költséglefaragás jegyében rögtön ki is rúgta Kamilla királyné húgát.

2024. július 25., 14:52

Szerző:

Sok olvasata van ennek az ügynek, az egyik az, hogy Vilmos herceg az apja sógornőjén próbál spórolni – de könnyen lehet, hogy ön valami teljesen mást olvas majd ki ebből az egész ügyből, amit a Telegraph című brit lap írt meg Nagy-Britannia királyi családjával kapcsolatosan.

Vilmos herceg irányít most

Miközben a cornwalli hercegség kapcsán Harry herceg hatalmas vagyonhoz jut hozzá hamarosan, Vilmos herceg sem maradt juttatás nélkül, csak ő azt a megtiszteltetést/kötelezettséget is megkapta, hogy egy ideje ő irányítja a királyi család pénzügyeit a hercegséghez kapcsolódóan. Hát rögtön egyszerűsített is egyet az eddigi felálláson, méghozzá egy kirúgással. Nem is akárkit távolított el azok közül, akik a hercegség vagyonából kapták a fizetésüket: Kamilla királyné húgánál maradtak el a királyi megrendelések.

III. Károly második felesége Camilla Rosemary Shand néven született, őt a családban húga és öccse követte. Az előbbit Sonia Annabel Shandnek hívták, amíg férjhez nem ment – most Annabel Elliot néven ismert lakberendezőként és antikbútor-kereskedőként. Férje, Simon Elliot tavaly hunyt el.

Nos, miután a nővére 2005-ben feleségül ment a leendő királyhoz, Annabel Elliot lett a cornwalli hercegség hivatalos, királyi lakberendezője. A házaspár több ingatlanát, illetve nyaralóját rendezte be ő, többek között Cornwallban, Walesben és a Scilly-szigeteken, amik a Cornwall-félsziget csúcsától mintegy 45 km-re találhatók a Kelta-tengerben, és ahol a 2011-es népszámlálás szerint 2203 fő lakik. Annabel Elliot szolgálataiért az évek során több százezer font tiszteletdíjat keresett. Százezer font több, mint 45 millió forint – ennek a sokszorosát kereste meg Kamilla királyné húga királyi lakberendezőként. Nem rossz állás.

Nem rossz állás...volt.

Vilmos herceg nem kért Annabel Elliot szolgálataiból

Most kerültek nyilvánosságra a költségvetési adatok azzal kapcsolatban, hogy mire ment el a hercegség pénze az első olyan teljes évben, amikor Vilmos herceg irányított. Ebből az derül ki, hogy csaknem két évtized után először tavaly egy fillér sem vándorolt át Annabel Elliot zsebébe. Azaz: amint megtehette, Vilmos herceg rögtön lemondta mostohaanyja húgának szolgálatait.

Amikor a Telegraph ennek utánaérdeklődött, akkor források megerősítették, hogy Vilmos herceg valóban nem tart igényt a jövőben Annabel Elliot szolgálataira, de hozzátették, hogy ennek a döntésnek nem volt köze a 75 éves lakberendezőnő munkájának minőségéhez, amivel egyébként teljes mértékben meg vannak elégedve.

(Kiemelt kép: a walesi herceg és hercegné Instagramja)