Harry herceg heteken belül mesés vagyont örököl, többet kap, mint Vilmos – itt az összeg

Harry herceg most fog hozzájutni a számára félretett pénzhez. Elképesztő összeg!

2024. július 23., 15:27

Szerző:

Harry herceg már nem lesz sokáig rászorulva arra, hogy beossza az önéletrajzából és a nejével közös Netflix-dokumentumfilmjükből befolyt összeget: busás vagyon üti hamarosan a markát.

Harry herceg hatalmas összeget kap meg hamarosan

Ez nem a pénzhoroszkóp, hanem az anyakirálynőnek, azaz Harry herceg dédnagymamájának a gondoskodása. Erzsébet brit királyné 2002-ben hunyt el (20 évvel lánya, II. Erzsébet királynő előtt), és letétben hagyta hatalmas vagyonát, írja az Express című lap a The Times évekkel ezelőtti tudósítására hivatkozva, ami most lesz aktuális.

Harry hercegnek ugyanis szeptember 15-én, azaz nyolc hét múlva lesz a 40. születésnapja, és Erzsébet királyné meghagyása szerint Károly király kisebbik fia ekkor fogja megkapni a királyné által dédunokáira hátrahagyott 14 millió fontos vagyonból ráeső részt: valamivel több, mint 7 millió angol fontot, azaz bő 3,2 milliárd forintot. Vilmos mint trónörökös a Cornwall hercegség hatalmas vagyonából részesül, ebből az adómentes vagyonból fizetik a király örökösének köz-, jótékonysági és magántevékenységeit. A királyi pénzügyek elég komplikáltnak tűnő szabályai szerint a Harry valószínűleg a testvéreknek szánt 14 millió fontból valamivel több mint, 7 milliót kap majd, azaz egy kicsit többet, mint Vilmos – akinek persze szintén távolról sem ezen az örökségen múlik a megélhetése.

Harry herceg a nagymamájától azonban nem kapta meg, amit szeretett volna

Amilyen bőkezű volt a dédi a pénzzel, olyan fukar volt a nagymama a fényképekkel. Bár a források egyetértenek abban, hogy Harry herceg volt az egyik kedvence II. Erzsébetnek, a brit trónörökös renitens öccse egyvalamire mégis hiába kérte királyi nagyanyját. Pedig Harryék még a kislányukat is II. Erzsébet tiszteletére nevezték el Lilibetnek, hiszen ez volt a későbbi uralkodó beceneve gyerekkorában.

II. Erzsébet a platinajubileuma alkalmával találkozott először a róla elnevezett dédunokával 2022 júniusában. Korábban ez azért nem volt lehetséges, mert a baba már kint született az USA-ban azok után, hogy Harryék hátat fordítottak a családnak, és a covid miatt rengeteg korlátozást kellett betartani. Nos, a Telegraph bennfentese korábban a következőket árulta el ezzel a két évvel ezelőtti látogatással kapcsolatban:

„Amikor a pár ismét visszatért a windsori kastélyba, és a Farnborough-i repülőtéren való leszállás után egyenesen odautazott, II. Erzsébet visszautasította Harryék kérését, hogy a királynő készíttessen fényképeket profi fotóssal a hároméves Archie-val és az uralkodó druszájával, az egyéves Lilibettel együtt.
Arra hivatkozva, hogy véreres a szeme, II. Erzsébet kibújt a fotózási felkérés alól. Harry a találkozón részt vevők szerint »kitartó« volt, és többször is elismételte, hogy valamikor a jövőben készüljön közös, hivatalos fotó a két Lilibetről, de erre végül sosem került sor.”

II. Erzsébet a jubileumi ünneplések közepette nem volt hajlandó vagy képes időt szakítani egy fotózásra a dédunokájával, és aztán többször nem is találkozott a két Lilibet, miután a királynő azév szeptemberében elhunyt.

(Kiemelt kép: Shutterstock)