Megdöbbentő: Katalin hercegné ezért nem mondta el Harry hercegnek a diagnózisát

Katalin hercegné betegségéről Harry herceg is csak a hírekből értesült. Nem véletlenül.

2024. március 25., 12:59

Szerző:

Katalin hercegné péntek esti bejelentése az egész világot megrázta: kiderült, hogy a 42 éves édesanyánál januári hasi műtétje után rákot diagnosztizáltak. A leendő királyné minden bizonnyal azért állt a nyilvánosság elé ezzel a hírrel pont most, mert az elmúlt napokban egyre erősödött azoknak a hangja, akik Katalin nyilvános megjelenését követelték annak ellenére, hogy a betegségéről szóló első, januári bejelentés azt tartalmazta, hogy húsvétig nem vállal nyilvános szereplést a walesi hercegné.

Katalin hercegné a sógoráéktól rövid üzenetet kapott

Amióta Katalin hercegné a nyilvánosság elé állt a bejelentéssel, rengeteg családtag biztosította őt támogatásáról, illetve küldte el jókívánságait. Károly király bátornak nevezte menyét, és közös közleményt adott ki Harry herceg és Meghan Markle is. Ők mindössze ennyit írtak:

„egészséget és gyógyulást kívánunk Kate-nek és a családnak, és reméljük, hogy ezt a nyilvánosságtól óvva és békében tehetik meg.”

A fenti üzenetből egyértelműnek tűnik, hogy Harry hercegék is csak a nyilvános bejelentéskor tudták meg Katalin hercegné diagnózisát, ezt a New York Post című kiadványnak is megerősítette egy belsős forrás.

Ezzel szemben a közeli családtagok már februárban értesültek arról, hogy Katalin hercegné rákos. Február 27-én volt ugyanis, hogy I. Konstantin görög király tiszteletére tartottak egy megemlékezést a windsori kastély kápolnájában, amin a trónörökösnek is részt kellett volna vennie, tekintettel arra, hogy a néhai Fülöp herceg révén görög nemesi felmenőkkel is rendelkezik. Vilmos herceg azonban eltűnt a megemlékezésről, és a Daily Mail című lap azt állítja, hogy ennek oka az volt, hogy ekkor tudta meg, hogy a feleségénél rosszindulatú daganatot találtak.

Erről Richard Fitzwilliams most azt mondja a The Sun című lapnak, hogy ez újabb egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Harry herceget és nejét a család már nem tartja megbízhatónak. A királyi család szakértője így fogalmazott:

„a testvérek között mély szakadék tátong – ezt tudjuk. Azt is tudjuk, hogy a jelek szerint már hónapok óta nem beszéltek egymással, és ennek oka természetesen az, hogy mintegy négy éve végtelen sok problémát okoznak a királyi családnak, ezért nem lehet bennük megbízni. Vilmos nem bízik Harryben és Meghanban, és nem véletlenül. Tudjuk az Oprah-val, a Netflix Harry és Meghan műsorával, a Spare-rel, majd a könyve körüli interjúkkal [mennyi mindent elárultak].”

A lap egy másik szakértőt is megszólaltatott. Phil Dampier a fentiekhez a következőket teszi hozzá:

„azért nem szóltak nekik, mert Vilmos és Harry kapcsolata mélyponton van. Amikor Harry átjött meglátogatni az apját, miután diagnosztizálták a rákját, Vilmos szakíthatott volna időt a találkozásra, ha meg akarta volna kísérelni a kibékülést, de nem tette.”

(Kiemelt kép: a walesi herceg és hercegné Instagramja)