Így tudta meg Vilmos herceg a szörnyű hírt, hogy Katalin hercegné rákos

Kiderült, Vilmos herceg mióta tudja, hogy Katalin hercegné milyen súlyos betegségben szenved.

2024. március 24., 07:19

Szerző:

Katalin hercegné péntek esti bejelentése az egész világot megrázta: kiderült, hogy a 42 éves édesanyánál januári hasi műtétje után rákot diagnosztizáltak. A leendő királyné minden bizonnyal azért állt a nyilvánosság elé ezzel a hírrel pont most, mert az elmúlt napokban egyre erősödött azoknak a hangja, akik Katalin nyilvános megjelenését követelték annak ellenére, hogy a betegségéről szóló első, januári bejelentés azt tartalmazta, hogy húsvétig nem vállal nyilvános szereplést a walesi hercegné.

Katalin hercegné ekkor tudhatta meg

Az ugyan pontosan nem derül ki a hivatalos bejelentés szövegéből, hogy Katalin mióta tudja a rossz hírt, de azért lehet következtetni. A Daily Mail című lap kinyomozott egy fontos dátumot. Február 27-én ugyanis I. Konstantin görög király tiszteletére tartottak megemlékezést a windsori kastély kápolnájában, amin a trónörökösnek is részt kellett volna vennie, tekintettel arra, hogy a néhai Fülöp herceg révén görög nemesi felmenőkkel is rendelkezik.

Vilmos herceg azonban eltűnt a megemlékezésről, és a lap azt állítja, hogy ennek oka az volt, hogy ekkor tudta meg, hogy a feleségénél rosszindulatú daganatot találtak. Ennek már bő három és fél hete, de a hercegné pénteki videója tartalmaz utalást arra, hogy miért volt időre szükségük:

„időbe telt, amíg felépültem a komoly műtétből, hogy elkezdhessem a kezelést. De ami a legfontosabb, időbe telt, hogy mindent elmagyarázzunk Györgynek, Saroltának és Lajosnak a számukra megfelelő módon, és hogy megnyugtassuk őket, hogy rendbe fogok jönni.”

Jókívánságok

Amióta Katalin hercegné a nyilvánosság elé állt a bejelentéssel, rengeteg családtag biztosította őt támogatásáról, illetve küldte el jókívánságait. Károly király bátornak nevezte menyét, de közös közleményt adott ki Harry herceg és Meghan Markle is. Ők mindössze ennyit írtak:

„egészséget és gyógyulást kívánunk Kate-nek és a családnak, és reméljük, hogy ezt a nyilvánosságtól óvva és békében tehetik meg.”

A szintén a Daily Mail úgy tudja ezen kívül, hogy a szűkszavú, nyilvános üzenet mellett-után Harry herceg személyesen is beszél Vilmos herceggel és Katalin hercegnével. Azt nem lehet tudni, hogy ez milyen formában történhetett: telefon- vagy videóhívás tűnik mindenesetre a legvalószínűbbnek. Emlékezetes, hogy amikor Harry herceg januárban megtudta, hogy édesapjánál rákot diagnosztizáltak, hazautazott hozzá Nagy-Britanniába. Ezek után felmerül a kérdés, hogy akkor most Katalin hercegné diagnózisa kapcsán is tesz-e majd egy látogatást.

Sőt, James Middleton, Katalin hercegné öccse is közzétett egy megható bejegyzést az Instagramon egy közös, gyerekkori képpel.

„annyi hegyet megmásztunk az évek során együtt. Ezt is meg fogjuk, családként, veled együtt.”

Íme a kép.

(Kiemelt kép: a walesi herceg és hercegné Instagramja)