Harry herceg ennyire megbántotta: kiderült, Vilmos miért nem tud megbocsátani öccsének

A Harry herceg és Vilmos herceg közötti viszály most elvileg elülhetne, de a szakértő nem lát esélyt a békülésre.

2024. április 30., 13:57

Szerző:

Harry herceg az Invictus Games nevű sportesemény miatt hamarosan az Egyesült Királyságba látogat. Elvileg itt az esély arra, hogy édesapjával vagy bátyjával rendbe hozza a kapcsolatát, de a szakértők szerint erre nem sok az esély.

Harry herceg hamarosan újra a hazájában

A 39 éves herceg a legutóbb akkor tért haza, amikor kiderült, hogy édesapja rákos. A brit király egy alkalommal fogadta ekkor a kisebbik fiát, de azóta nem találkoztak. Most megvan ugyan erre az esély, írja a Telegraph című lap, mert mindketten egyszerre Londonban lesznek. III. Károly azonban pont a napokban tért vissza a munkához a betegsége után, így az időbeosztása rendkívül sűrű, ezért a szakértők egyáltalán nem vesznek mérget arra, hogy Harry herceg tényleg találkozni fog az apjával, a királlyal.

Még kevesebb az esély az összejövetelre Vilmos herceggel. A trónörökös állítólag jó ideje neheztel az öccsére, és ez a utóbbi időben minden valószínűség szerint jobb esetben nem javult, rosszabb esetben rosszabbodott. Erről a BBC korábbi királyi tudósítója, Michael Cole beszélt a Times rádióadásában.

„Nehéz nem gondolni arra, hogy a két herceg édesanyja, a néhai Diana walesi hercegné, amikor a fiúk fiatalok voltak, megígértette velük, hogy mindig barátok lesznek, és hogy mindig szeretni és támogatni fogják egymást. Remélem, talán a hazájába való visszatérés rá fogja venni Harryt arra, hogy elgondolkodjon édesanyja szavain, és talán elkezdi a megbékélést a bátyjával. Erre vagy egy hajszálnyi esély van vagy semennyi. Én a semennyire fogadnék. Nem hiszem, hogy Vilmos herceg készen áll arra, hogy beszéljen a bátyjával, a fájdalma ugyanis túl mély, túl valós, túl nyers.
Az öccse, Harry olyasmit tett, amit Vilmos rendkívül nehezen fog megbocsátani, az emberek ugyanis nem szeretik, ha a párjukat sértegetik. Azt kell, hogy mondjam, hogy Harry herceg és Meghan Markle durva, kegyetlen és valótlan dolgokat mondott Katalin walesi hercegnéről. Ez nagyon bántja Vilmost. Mielőtt Harry eljegyezte volna Meghant, nagyon közel állt Katalinhoz. Mindig ott volt a lakosztályukban a Kensington-palotában. Vilmosnak szerintem kicsit elege lett abból, hogy ennyire közel állt a feleségéhez, pedig hárman nem is lehettek volna boldogabbak együtt”

– idézi a szakértő szavait az Express című újság.

Talán Károllyal összejön a találkozó

Bár III. Károly király visszaállt már a munkába – erről szól az alábbi Instagram-poszt bejelentése –, továbbra is kap még kezeléseket a rák miatt. Ez azt jelenti, hogy a munkával együtt valóban nagyon elfoglalt lehet, így egyáltalán nem biztos, hogy összejön majd a találkozó Harry herceggel a jövő héten.

(Kiemelt kép: Shutterstock/Mr Pics)