Harry herceg ezért könyörgött Erzsébet királynőnek, de nagymamája nemet mondott

Harry herceg hiába kérlelte a királynőt, II. Erzsébet sosem teljesítette unokája kérését.

2024. április 24., 13:00

Szerző:

Ahogy Harry herceg egyre inkább távolodik a brit királyi családtól, most egy elgondolkodtató részlet derült ki a II. Erzsébet királynővel való viszonyáról. A dolgot most a Telegraph című lapban árulta el Camilla Tominey, a brit királyi család szakértője.

Harry herceg hiába kérte II. Erzsébetet

Bár a források egyetértenek abban, hogy Harry herceg a királynő egyik kedvence volt, a brit trónörökös renitens öccse egyvalamire mégis hiába kérte királyi nagyanyját. Pedig Harryék még a kislányukat is II. Erzsébet tiszteletére nevezték el Lilibetnek, hiszen ez volt a későbbi uralkodó beceneve gyerekkorában.

II. Erzsébet a platinajubileuma alkalmával találkozott először a róla elnevezett dédunokával 2022 júniusában. Korábban ez azért nem volt lehetséges, mert a baba már kint született az USA-ban azok után, hogy Harryék hátat fordítottak a családnak, és a covid miatt rengeteg korlátozást kellett betartani. Nos, a Telegraph bennfentese most a következőket árulta el:

„Amikor a pár ismét visszatért a windsori kastélyba, és a farnborough-i repülőtéren való leszállás után egyenesen odautazott, II. Erzsébet visszautasította Harryék kérését, hogy a királynő készíttessen fényképeket profi fotóssal a hároméves Archie-val és az uralkodó druszájával, az egyéves Lilibettel együtt.
Arra hivatkozva, hogy véreres a szeme, II. Erzsébet kibújt a fotózási felkérés alól. Harry a találkozón részt vevők szerint »kitartó« volt, és többször is elismételte, hogy valamikor a jövőben készüljön közös, hivatalos fotó a két Lilibetről, de erre végül sosem került sor.”

II. Erzsébet a jubileumi ünneplések közepette nem volt hajlandó vagy képes időt szakítani egy fotózásra a dédunokájával, és aztán többször nem is találkozott a két Lilibet, miután a királynő azév szeptemberében elhunyt.

Harry herceg a legutóbb beteg édesapját látogatta meg

Bár Harry herceg immár évek óta az USA-ban él a családjával, idén februárban újra hazalátogatott Nagy-Britanniába, amikor kiderült, hogy édesapja, III. Károly király rákos. A Daily Mail azt írta a brit uralkodó és fiatalabbik fia találkozójáról, hogy körülbelül 30-45 percig tarthatott.

 „Harry azt tervezi, hogy több időt tölt Angliában, hogy testben is ott lehessen az apja mellett. Meghan áldását adta rá, mivel tudja, hogy a család a legfontosabb. Még korai lenne megmondani, hogy logisztikailag ezt hogyan fogják megoldani, mivel Harry most az Államokban él feleségével és gyerekeivel. Harry és Vilmos mindig is ott voltak egymásnak a nehéz időkben, és úgy tűnik, újra elkezdhetik építeni kapcsolatukat. A testvéri szeretet igazából soha nem múlt el. Időre van szükség”

– mondják a bennfentesek.

(Kiemelt kép: Shutterstock)