Károly király átadta Vilmos hercegnek a pozícióját

Károly király hivatalosan átadta a hadsereg légierejének alezredesi tisztjét Vilmos brit hercegnek.

2024. május 14., 16:03

Szerző:

A cím hivatalos átadására a Middle Wallop-i Army Aviation Centerben tartott ünnepség keretében került sor. Károly király  találkozott a díszőrséggel és a hadsereg repülőgépeket bemutató múzeumába is ellátogatott – írja az RTL.

„Valóban nagyon jó pilóta” – mondta Károly a fiáról, aki korábban a brit királyi légierő helikopteres kutató-mentő pilótája volt.

Az átadási ünnepségen Károly király azt mondta, hogy „szomorúan” búcsúzik, de a hadsereg légiereje a fia irányítása alatt „erőre kap”. A címátadást tavaly augusztusban jelentették be, Károly trónra lépése után.

Károly király egészsége permanens károsodást szenvedett a rák elleni kezeléstől

Károly király betegségének híre megdöbbenést keltett az egész világon év elején, de a brit uralkodó nemrég jelentette be, hogy túl van a nehezén és visszatért a munkához. A nehezén túl van, de nem mindenen – derül ki friss bejelentéséből.

II. Erzsébet legidősebb fia most 75 éves, és a rákkezelés hatásairól beszélt egy veteránnal a Hampshire-i Army Flying Museumban. A kemoterápiával kapcsolatos saját tapasztalataikat osztották meg bizonyos Aaron Mapplebeckkel, aki korábban a brit hadseregben szolgált. A beszélgetés során Károly király megemlítette, hogy a kezelés alatt elvesztette az ízlelőkészségét – írja a The Sun című kap. Mapplebeck megosztotta, hogy ő is szembesült ezzel a problémával, miután tavaly februárban kilenc kör kemoterápián esett át hererák miatt. A találkozóról ezen kívül annyi tudósítás érkezett még, hogy Károly király jó kedélyűnek és egészségesnek tűnt, ugyanúgy, mint régen.

„Engedjék meg, hogy elmondjam, milyen nagy öröm számomra, hogy önökkel lehetek, még ha csak erre a rövid időre is, miközben az örömbe egy kis szomorúság is vegyül. 32 éve ismerem önöket, csodálom tevékenységeket, amiket végeztek és az eredményeket, amiket elértek az alatt az idő alatt, amíg volt szerencsém a hadsereg légierejének főparancsnok-ezredeseként szolgálni”
– mondta III. Károly király a veteránoknak az alábbi poszt szerint, ami a brit királyi család hivatalos Instagramján jelent meg az eseményről.

(Kiemelt képünk: Károly király hivatalosan átadja a hadsereg légierejének alezredesi tisztjét Vilmos brit hercegnek, walesi hercegnek egy Apache helikopter előtt a hadsereg légiforgalmi központjában, az angliai Middle Wallopban 2024. május 13-án. Fotó: Kin Cheung / POOL / AFP)