Súlyos döntést hozott meg Károly király: innen tiltotta ki Harry herceget és Meghan Markle-t

Harry herceg és Meghan Markle nem szívesen látott vendégek Balmoralban. 

2024. augusztus 4., 08:15

Szerző:

Nem csitulnak a kedélyek a királyi családban. Károly király idén nyáron is rengeteg időt tölt a skóciai Balmoral kastélyban, ám Harry herceg és Meghan Markle idén sem kaptak meghívást, hogy látogassák meg. A sussexi hercegné még sosem járt a birtokon, és ha a brit uralkodón múlik akkor mostanában nem is fog. 

Egy névtelen informátor a People magazinnak árulta el, hogy az Amerikában élő Harry herceg és a családja nem kaptak meghívást Károly királytól. A sussexi herceg utoljára februárban tallálkozott az édesapjával, amikor Londonba utazott azt követően, hogy fény derült Károly király rákdiagnózisára. Akkoriban úgy tűnt, hogy lehet esély a békülésre, de ezt most a bennfentesek cáfolják.

„Próbálta elérni a királyt az egészségi állapota miatt, de ezek a hívások is megválaszolatlanul maradnak”

– nyilatkozta Harry herceg egyik barátja.

Károly király legkisebb fia májusban is járt az Egyesült Királyságban, de a brit uralkodó állította, hogy nem fér bele az idejébe a találkozó. A sussexi herceg szintén nem látogathatta meg a rákbetegséggel küzdő Katalin hercegnét, valamint a fivérét, Vilmos herceget.

Harry herceg annak idején rengeteg időt töltött a Balmoral kastélyban, ami Erzsébet királynő kedvenc rezidenciája volt. 2022 szeptemberében a sussexi herceg szintén Skóciába repült, hogy elbúcsúzzon imádott nagymamájától, ám azóta nem járt a birtokon. 

(Kiemelt kép: Shutterstock)