Az örökifjú Pataki Ági meglepő vallomása: elárulta, mijén látszik a leginkább, hogy azért ő is idősödik

Pataki Ági ritkán ad interjút, de most leült a TV2 kamerái elé.

2024. február 24., 06:41

Szerző:

Pataki Ági egykori modellel készített interjút a TV2, ami a Tények Plusz című adásban ment le. A beszélgetés témája nagyrészt az, hogy nem számít, az ember mennyi idős, mindig készen kell lenni a változásra és továbblépni, ha valami már nem működik vagy nem kielégítő – és ezt a 72 éves médiaszemélyiség a munkára és a párkapcsolatokra egyaránt érti. Igaz: az utóbbiban kevés változás volt az elmúlt 3 évtizedben, ugyanis harminc éve vannak együtt Kovács Gábor filmproducerrel, akit a világ legizgalmasabb férfijaként ír le.

Természetesen szóba kerül az életkor is, hiszen az egykori modell továbbra is gyakorlatilag kortalan, le sem tagadhatná manökenmúltját. Egyvalamin mégis látszik az idő múlása még Pataki Ágin is, derül ki az interjúból:

„hogy milyen magas sarkú a cipő, amiben járok – egyre alacsonyabb. Évről-évre, mint fáknak az évgyűrűkből mérhető le a kora, nekem a sarok magasságából mérhető le a korom. Egyre alacsonyabb sarkú cipőben járok.”

Pataki Ági ugyan részletekbe nem bocsátkozik, de arra is visszaemlékszik az interjúban, hogy bár a nagyközönség csak a sikereket látta a karrierjéből, a magánéletében többször is kilátástalan helyzetbe került. Így beszél ezekről a nehéz időszakokról:

„voltak olyan hullámvölgyek az életemben, amikről azt gondoltam, hogy nem lehet belőlük kikecmeregni. De most már így visszatekintve azt mondom, hogy mindenből ki lehet kecmeregni. Főleg, hogyha az embernek van elég bátorsága váltani. Ha valami vállalhatatlan, ha valami rossz, ha valami javíthatatlan, akkor sokkal jobban járunk, ha inkább vállaljuk a kockázatot, és inkább bevállaljuk azt, hogy maradunk egyedül, ha nem is végig, hanem egy darabig, mint tűrni valamit, ami esetleg méltatlan.”

Alább tekintheti meg a teljes interjút.

Hogy Pataki Ági valóban milyen sokszor váltott karriert az élete során, azt mi sem mutatja jobban, mint a tény, hogy a pályafutását az érettségi után még nem manökenként, hanem tolmácsként kezdte, miután német–spanyol idegenvezetői vizsgát tett. Már középiskolásként is szerepelt filmben, többek között mint kiemelt epizódszereplő a Szeressétek Odor Emiliát! című filmben. 1982-ben került a Kálvin téri tűzfalra (persze akkor nem Kálvin térnek hívták) az akkoriban újdonságnak számító óriásreklám, amit az alábbi kép 1985-ös állapotában örökített meg.

A '90-es években vált ismertté producerként. Férjével, a fent említett Kovács Gáborral közreműködött olyan magyar filmek sikerében, mint például az Üvegtigris-filmek, a Jupiter holdja, a Bibliothèque Pascal vagy a Fehér tenyér. A filmeken kívül ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik. 2015, 2016 és 2017-ben a Forbes őt választotta a 9. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában.

(Kiemelt kép: TV2/Tények Plusz)

Hamarosan piacra dobja egyedi, TISZA X AZAHRIAH snekaer kollekcióját a Tisza cipő az Astorián található boltjában. A rajongóknak nem árt majd igyekezniük, a cipők ugyanis mindössze két napig lesznek elérhetők.