Pataki Ági „eltökélt volt”, hogy ilyet sosem tesz, de most mégis megtette: itt a nagy bejelentés

Pataki Ági olyat tett, amiről fogadkozott, hogy sosem fogja megcsinálni.

2024. február 4., 07:29

Szerző:

Pataki Ági nagy bejelentést tett az Instagramján. Az egyik Instagramján a kettő közül.

„Három évvel ezelőtt még biztos voltam benne, hogy nem lesz insta oldalam. Lett. Nem is egy, hanem kettő: Pataki Ági Titok.
Azóta megszerettem, de eltökélt voltam, hogy TikTok-oldalam már tényleg nem lesz. Hát, most az is lett.
Mi jöhet még?”

– írja a 72 éves modell, Balázs Béla-díjas filmproducer az alábbi videóhoz.

Nos, ha ön már tiktokozik, akkor alább találja, hol követheti be Pataki Ágit, ha viszont még nem, akkor talán majd ez a videó győzi meg önt arról, hogy csatlakozzon a legfiatalabbak által leginkább kedvelt apphoz. (De például Orbán Viktor és Tóth Gabi is fent van.)

@patakiagititok Pataki Ági vagyok, modell, Balázs Béla-díjas filmproducer és a Pataki Ági TITOK megalkotója. Köszöntelek Benneteket a Tiktok oldalamon. 💌 #patakiagi #patakiagititok #uralniazidot ♬ stream escapism - #1 worth it. stan

Pataki Ági a fenti videóban azt mutatja meg, hogy ahogy huszonévesen már modellkedett, úgy a hetvenen túl is továbbra manökenkedik – most már a TikTokon is. Az életrajzában persze van még jópár érdekesség azon kívül, hogy modellkedett, a Wikipédia említi például vele kapcsolatban, hogy az édesapja 1956-ig katonatiszt volt, aki a harcok múltával mielőbb leszerelt, és egy kutatóintézet gazdasági vezetője lett. Édesanyja az Egészségügyi Minisztérium adminisztrátora volt. Jelenlegi férje Kovács Gábor producer, egy fiuk van, az 1991-ben született István, aki szintén producer a Filmpartners cégüknél. Pataki Ági korábbi házastársai Török Tamás építészmérnök és Füredi Gábor mérnök voltak.

Pataki Ági a pályafutását az érettségi után tolmácsként kezdte, miután német–spanyol idegenvezetői vizsgát tett. Már középiskolásként is szerepelt filmben, többek között mint kiemelt epizódszereplő a Szeressétek Odor Emiliát! című filmben. 1982-ben került a Kálvin téri tűzfalra (persze akkor nem Kálvin térnek hívták) az akkoriban újdonságnak számító óriásreklám, amit az alábbi kép 1985-ös állapotában örökített meg.

 Fotó: Fortepan / Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ

Erdély Miklós műemlékké nyilvánított Fabulon-mozaikjának eredetije egy olyan fotó volt, amit egy Iparművészeti Egyetemi tanuló portrésorozat vizsgakiállításából választottak ki.

Pataki Ági a '90-es években vált ismertté producerként. Férjével, Kovács Gáborral – aki a közös cég, a Filmpartners egyik alapítója és vezetője egyben – közreműködött olyan magyar filmek sikerében, mint például az Üvegtigris-filmek, a Jupiter holdja, a Bibliothèque Pascal vagy a Fehér tenyér. A filmeken kívül ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik. 2015, 2016 és 2017-ben a Forbes őt választotta a 9. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában.

(Kiemelt kép: Pataki Ági Instagramja)