Molnár Gusztáv fia nem szeretné, hogy tudják, ki az apja – ez a színész megrázó válasza

Molnár Gusztáv arról beszélt, ő is ugyanúgy bántotta a fiát, mint az apja őt.

2024. február 5., 10:51

Szerző:

Molnár Gusztáv a fiával való kapcsolatáról adott megrázó interjút a Blikk című lapnak. Az interjúban szóba kerül a 37 éves színész saját gyermekkora, illetve a viszonya saját édesapjával, aki szintén alkoholproblémákkal küzdött és többször, többféleképpen bántalmazta a gyermekét.

Molnár Gusztáv korábban Hajdú Péternél a következőket mondta az édesapjáról:

„fenyegetőzött öngyilkossággal, mint az apja. Nem egy ilyen emlékem van, hogy akkor ő fölakasztja magát és akkor lemegy a pincébe, magára csukja az ajtót és ott zokogva dörömbölök, hogy »ne tedd meg, apa!«”

A későbbi színész 18 évesen elköltözött otthonról, és onnantól kezdve nagyon keveset járt haza, azt mondja, „elsőkörös értelmiségiként” idegennek érezte magát a saját családjában. Molnár Gusztáv azt mondja, nem is tudja, hogy most mi van az apjával – „néha hajléktalan, néha nem”. Azt mondja, hogy édesanyjának vannak alkoholproblémái, ővele is alig tartja a kapcsolatot.

Egy év kihagyás után újra tartja viszont a kapcsolatot a fiával, Benedekkel, igaz, ez egyelőre csak a családsegítő szolgálatnál lehetséges, felügyelet mellett.

„Sajnos, ezek a felügyelt láthatások nagyon feszengősek, hiszen a családsegítő szolgálatnál zajlik az egyórás beszélgetés egy szobában, ahol rajtunk kívül még ketten vannak és jegyzetelnek közben. Nyilván ez neki sem ideális környezet, de egyelőre nem tudunk elmenni fagyizni vagy sütizni”

– meséli most ezekről az alkalmakról Molnár Gusztáv. Rendkívül elgondolkodtató, amikor a színész a fiával való kapcsolatát ahhoz hasonlítja, hogy milyen volt az ő kapcsolata a saját apjához. Egy részlet abból, ahogyan erről beszél:

„amikor a fiam azt mondta, egyik pillanatban azt gondolja, soha többé nem akar látni, a másikban pedig azt, hogy szeret, és ez a két érzés viaskodik benne, a saját gyerekkorom jut eszembe. Ugyanezt éreztem, és sajnálom, hogy ugyanolyan fájdalmat okoztam neki, mint amit én is átéltem az apám miatt. Leginkább talán az vágott szíven, amikor azt mondta, nem akarja, hogy tudják, én vagyok az apja, mert akkor azt hiszik, ő is ugyanolyan, mint én.”

És talán érdemes felidézni azt is, hogy Molnár Gusztáv botránya évekkel ezelőtt pontosan a fia miatt pattant ki: a gyermek édesanyja állt a nyilvánosság elé azzal, hogy a színész bántalmazta a kisfiút. Ezek után nyilatkozatháború kezdődött, és eljött egy egyéves időszak, amikor Molnár Gusztáv annyira mélyre került, hogy egyáltalán nem beszélt a gyermekével. A jég az elvonón tört meg, onnan bentről hívta fel először az RTL egykori sztárja a kisfiát, amit aztán több telefonbeszélgetés követett, és most a családsegítő szolgálat által biztosított találkozók.

(Kiemelt kép: Molnár Gusztáv Instagramja)