Molnár Gusztáv sokkoló dolgot tudott meg saját magáról: Szörnyű ezzel szembesülni

Molnár Gusztáv elmondta, mint megtudta, anhedónia alakult ki nála. Íme, mit jelent ez.

2024. január 11., 10:34

Szerző:

Molnár Gusztáv is szerepel a Story magazin legfrissebb számában, újabb részleteket árulva el arról, hogyan változott meg az élete azóta, hogy egy rehabilitációs intézetben töltött hosszabb időszak után úgy tűnik, eredményesen tud küzdeni alkoholbetegségével szemben.

A 37 éves színész egyelőre egy albérletben lakik, és az év végén tért először vissza a színpadra egy saját előadással, mivel nehezen talál munkát jelenleg. Ez persze annak is köszönhető, hogy Molnár Gusztáv tudatosan kerül mindent, ami a korábbi életéhez köthető.

A Drága örökösök és a Nyerő Páros sztárja a következőket is mondja az elvonón töltött időszakról:

„a szakemberek segítségével egyre többet megtudtam a betegségemről, elkezdtem foglalkozni az alkoholizmus hatásaival, amivel egyre közelebb kerültem saját magamhoz is. Például ma már tudom, hogy az aktív szerhasználóknál kialakul egy úgynevezett anhedónia, azaz az öröm érzésére való képtelenség. Bár szörnyű ezzel szembesülni, de kiderült, hogy amíg nem áll helyre az idegrendszerem, addig élettanilag képtelen vagyok a boldogságra.”

Nem kecsegtették gyors gyógyulással az elvonón: Molnár Gusztáv jól tudja, hogy az első egy év az intézményen kívül rendkívül nehéz lesz. A következőket teszi hozzá:

„mindenem elveszítettem az elmúlt években, se lakásom, se autóm, se megtakarításom nincsen. Egyelőre arra sem futja, hogy összegyűjtsek kéthavi kauciót, úgyhogy most az egyik sorstársamnál élek, és azon vagyok, hogy a saját lábamra álljak. Azért egyvalamihez igyekszem tartani magam. Szeretnék józan maradni, de nem áltatom magam: a visszaesés bármikor benne van a pakliban. Csak most már annyival szerencsésebb helyzetben vagyok, hogy vannak eszközeim a gyógyulásra, tudom, hogy mit kell csinálnom, kihez, hova kell fordulnom, hogy ne haljak bele a függőségbe.”

Lakhatási körülményeiről egyébként már korábban is beszélt, erről ide kattintva olvashat többet.

(Kiemelt kép: Molnár Gusztáv Instagramja)