Megdöbbentő: Nagy Feró azt mondja, neki először „nagyon nem tetszett” Magyar Péter, de...

Nagy Feró a Fidesz kampánynyitó rendezvényén adott interjút, véleményezve benne mindazt, amit Magyar Péter az utóbbi időben tett.

2024. április 20., 07:19

Szerző:

Ha ön már tűnődött azon, hogy mit gondolhat Nagy Feró mindarról, amit Magyar Péter tett az elmúlt hetekben, akkor most érdeklődéssel nézheti a Blikk friss videóját, ami a Fidesz európai parlamenti kampányának megnyitóján készült. Vagyis nem magán az eseményen, hanem előtte, ahol a riporter az érkező hírességeket próbálta meginterjúvolni, de például Kárász Róbert nem igazán állt kötélnek.

Nagy Feró és Magyar Péter

Nyilatkozott viszont Nagy Feró, méghozzá egy meglehetősen meghökkentőt. Így alakult a véleménye Magyar Péterről az utóbbi időben:

„eleinte nagyon nem tetszett a dolog, hogy odaszarik abba a fészekbe, amelyikben jól érezte magát ezek szerint. Most meg már máshogy gondolom. Kicsit liberálisabban azt mondom, hogy hát éli az életét. Ügyesen csinálja a dolgát, ezért nem kell valakit megszólni, mert éli az életét és próbál érvényesülni. Meg kell bocsátani neki, hát menjen, csinálja a dolgát, aztán majd meglátjuk, hogy az idő mit hoz.”

Nagy Feró ezzel a nyilatkozattal megmutatta tehát, hogy a lelke mélyén igazából mennyire liberális gondolkodású, ami talán nem is éri meglepetésként azokat, akik az utóbbi időben követték a Beatrice 78 éves, Kossuth-díjas frontemberének nyilatkozatait.

Nagy Feró és a liberalizmus

Nagy Feró Orbán Viktor tavalyi évértékelője kapcsán elmélkedett egyszer a liberalizmusról. Ekkor egy tévéinterjúban megkapta a kérdést, hogy hogyan lehet, hogy az egykori nagy rendszerellenes lázadó most a miniszterelnök szavain csüng (a Trianon-film premierjén például sírva dicsérte Orbán Viktort), és erre a következőket mondta:

„ez most is lázadás! Én mindig a rendszer ellen voltam, most is a rendszer ellen vagyok, de a liberális, európai rendszer ellen. És ezt nagyon nehezen értik meg még liberális barátaim is, én mindig elmondom »én liberális vagyok, ne hülyéskedjetek már velem!« Éntőlem bárki bármit mondhat, legfeljebb azt mondom, hogy »hülye«. De örülök, hogy ott lehetek.”

Nagy Feró ezen kívül Osváth Zsoltnak is kifejtette egy korábbi interjújában, hogy ő liberálisnak tartja magát annak ellenére, hogy ez már szitokszónak számít. Valamit azt is tudja, hogy politikailag elfogult, ami miatt sokan „seggnyalónak” titulálják.

„Hadd nyaljam már azt a segget, ami nekem tetszik!”

– véleményezte. Az interjú alatt szó esett Moszkváról, amellyel kapcsolatban párhuzamot vont az orosz főváros és Brüsszel között, miszerint:

„én abban a rendszerben nőttem fel, hogy mindig Moszkva mondta meg, hogy mi lesz a végső szó, most pedig Brüsszelből mondják meg, hogy nekem mi a jó.”

Ez az az interjú, amiben a Beatrice frontembere arról is elmélkedik, hogy szerinte az nem számít az lopásnak, hogy „Mészáros Lőrincet bízom meg azzal, hogy építse fel a toronyórát lánccal”. Alább lehet belenézni-hallgatni a 2022-es választások előtt készült beszélgetésbe.

(Kiemelt kép: 168.hu/Dimény András)