Nagy Feró úgy véli, Orbán Viktor átvette a dumáját

Nagy Feró már egy évvel ezelőtt megmondta, amit Orbán Viktor. 

2024. március 16., 12:19

Szerző:

„Orbán Viktor átvette az én dumámat. Ezelőtt egy évvel megmondtam, nem kell szórakozni Brüsszellel, hanem el kell foglalni és Európát át kell alakítani olyanra, amilyen nekünk is tetszene” – ezt Nagy Feró, a Beatrice frontembere mondta a Blikknek, kommentálva a kormányfő pénteki szavait.

 Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum előtt tartotta meg március 15-i ünnepi beszédét, melyben egyebek között úgy fogalmazott, „ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt”. Azt is megjegyezte, „mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban” – írja a Népszava

Orbán Viktor: Becsaptak bennünket, ideje, hogy fellázadjunk 

Tudjuk, hogyan rendezzük át az Európai Uniót, itt az ideje, hogy a helytartótanács Brüsszelben is reszketni méltóztassék – jelentette ki a miniszterelnök a Nemzeti Múzeum előtt tartott március 15-i ünnepi beszédében.

„1848 márciusában Európa lángokban állt, vér folyt a fővárosok utcáin, Bécsben barikádokon harcoltak. Mit csináltak a magyarok? Verset írtunk, 12 pontot szerkesztettünk, átsétáltunk Pestről Budára, az volt az első Békemenetünk. Puskalövés nélkül kiszabadítottuk a politikai foglyokat, színházba mentünk, estére győztünk. Kilenc hónapra rá pedig megszületett Petőfi Zoltán” – jelentette ki Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum előtt tartott március 15-i ünnepi beszédében.

 „A magyar forradalom nem romboló – folytatta – hanem építő, nem tagadó, hanem alkotó, igaz, és szép. És a végén nem halál, hanem élet sarjad belőle – ilyen a forradalom, ha magyar fiatalok csinálják – fogalmazott. Majd kiemelte, nem az a kérdés, milyen világot hagyunk a gyerekeinkre, hanem hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra. Valójában ezen múlik minden” – szögezte le.

A kormányfő úgy vélte, a márciusi ifjak szülei tudták, haza csak addig van, amíg van, aki szeresse. A magyar hazát csak és kizárólag polgárai szeretete, a szívek ereje tartja fent – mondta Orbán Viktor. Ám szerinte ma a nyugati világban emberek milliói gondolják azt, és élnek úgy, mint aki a semmiből jön, és a semmibe megy. Ezért nincsenek, és meggyőződésük szerint nem is kell tekintettel lenniük semmire és senkire. Háborúkat robbantanak ki, országhatárokat rajzolnak át, „sáska módjára legelnek fel mindent” – fejtegette a miniszterelnök. Azonban – hangsúlyozta – mi jövünk valahonnan, tartunk valahová, mindent az elődeinktől kaptunk, amink van. Nálunk a szabadság nem öröm vagy szenvedés, bennünket nem tesz szabaddá, ha mindenki azt csinál, amihez kedve van – mondta, és leszögezte, nekünk ez kevés.

„Nekünk a szabadság az, ha olyan hazát építhetünk magunknak, ahol nincs a fejünk felett semmiféle háziúr. Ezért rajtunk kívül senkinek sem fontos, hogy fennmaradjon a világban az, ami magyar” – közölte Orbán Viktor. A kormányfő szerit mi tudjuk, a létezés magyar minősége az emberi élet különleges, semmihez nem fogható, magas rendű formája. „A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk” – szögezte le a miniszterelnök.

„A nyugati világban – közölte a miniszterelnök – azt is képzelik, hogy az ember csak úgy van, magában, kizárólag az ő szabad választásán múlik, melyik államnak lesz a polgára, ő dönti el, fiú lesz vagy lány, a család az, amit csak kitalál magának, a haza pedig csak működési terület.” „Mi magyarok ebben nem hiszünk, tudjuk, ha egyedül állsz a világban, nem szabad vagy, hanem magányos” – mondta. Hozzátette, a március 15-ei fiatalok azt kiáltották világgá, hogy mi, magyarok társak vagyunk, nem csak a barátságban és a családban, hanem a hazában is.

(Kiemelt képünkön: Nagy Feró. Fotó:Instagram)

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.