Nagy Feró felesége nyilatkozott: Egy jó feleségnek ezt is szeretnie kell

Nagy Feró azt is említi egy friss interjúban, hogy szinte csak kényszerből házasodott össze a feleségével – negyven éve vannak együtt.

2024. március 20., 11:54

Szerző:

Nagy Feró adott interjút a hot! magazin című kiadványnak, de ezúttal nem egyedül: a feleségével, Ágnessel együtt nyilatkoztak, azt említve, hogy percenként el tudnának válni, de mégis már 40 éve kitartanak egymás mellett.

Nagy Feró így beszél a lapban arról, hogy a válása után hogyan ismerkedett meg a második feleségével. Emlékezetes, hogy az első neje Csuka Mónika énekesnő volt, akivel 1970-től 1977-ig voltak házasok. A nemzet csótánya azt mondja, hogy ő ezek után nem hitt már a házasság intézményében, de aztán megtetszett neki egy lány...

„A barátnője volt belém szerelmes. Egyszer átjöttek hozzám ketten, én pedig megláttam őt. Egyből éreztem, hogy ez a csaj kell nekem, de tudtam, hogy húsz év a korkülönbség köztünk, ezért nem is tettem olyan lépést, amitől úgy érezte volna, hogy szeretnék ráhajtani. Többször volt a társaságunkban rajongóként, pedig már rég nem azon a szinten volt”

– emlékszik vissza Nagy Feró azokra az időkre.

A rockzenész azt mondja, csak azért volt esküvő, mert Ágnes teherbe esett:

„Ági terhes lett, én pedig a neveltetésemnél fogva úgy gondoltam, el kell vegyem feleségül. Szó sem volt arról, hogy elvetetjük. Szóval, az esküvő napján kértem az anyakönyvvezetőt, hogy pörgessük meg a műsort, hiszen délután mennünk kell Pécsre, mivel akkor indult a turnénk. Emiatt csak a két tanú volt jelen: a technikus és a gitáros. Ott örök hűséget fogadtunk egymásnak, Ági pedig abban a pillanatban adott értelmet a rockerségemnek. Először nem volt felhőtlen az örömöm, hiszen akkor már nem hittem a sírig tartó szerelemben és az olyan házasságban, ami legalább húsz évig tart, hiszen egyszer már elváltam... De Ági mindent megváltoztatott. Azt hittem, pár évig elvan egy zenésszel, aztán talál egy fiatalabbat, így lepattint. Azóta viszont eltelt negyven év, és – őszintén – hatalmas papucs lettem, amióta házas vagyok, de imádom!”

De nemcsak a Kossuth-díjas zenész, hanem a felesége is nyilatkozott a lapnak arról, hogy mitől működik a kapcsolatuk a nagy korkülönbség ellenére is négy évtizeden keresztül. Ágnes a következőkre figyelmeztet mindenkit, és ha ön úgy képzelte el Nagy Ferót, hogy ő mindig rózsaillatú, akkor ez az álomkép most szerte fog foszlani:

„egyet kell megjegyeznie mindenkinek: ha hazajön a férj, egy jó feleségnek akkor is szeretnie kell, ha nem éppen rózsaillatú. Szerelmes, nem? Akkor ezt is szeretnie kell. Hiába nehéz egy rockerrel, hiszen határozott egyéniség, megy a feje után, de akkor is a férjem, akit mindennél jobban szeretek.”

(Kiemelt kép: Dimény András/168.hu)