Kajdi Csaba zsarolás áldozatává vált: ezért követelt tőle milliókat egy török férfi

Kajdi Csaba zsarolók célkeresztjébe került, elképesztő összeget akartak róla legombolni, de végül nemzetközi segítséggel megúszta.

2024. június 20., 13:51

Szerző:

Többedmagával nyilatkozott a Visage modellügynökség influenszerként is ismert ügyvezetője, Kajdi Csaba az RTL Fókusz című műsorának egy friss riporthoz. Az összeállítás az internetes átverések veszélyére hívja fel a figyelmet, és a Cyla becenéven is ismert médiaszemélyiség egy igencsak extrém esetbe keveredett bele.

Kajdi Csaba beírta a jelszavát, ahol nem kellett volna

Kajdi Csaba nem csak egy egyszerű Instagram-felhasználó: legendássá vált sztorijait csaknem 300 ezer felhasználó követi a közösségi médiában. Influenszerként az Instagram számára munkaeszköz is, és jelentős összegek múlnak azon, hogy miről posztol a fiókjában. Kajdi Csaba mindössze azt a hibát követte el, hogy beírta a jelszavát az Instagramnak – amire rájött, hogy az az üzenet nem is az Instagramtól jött, addigra már késő volt. A következőket meséli:

„Kaptam egy privát Instagram-üzenetet, hogy azonnal ki kell ezt töltenem, mert ha ezt nem töltöm ki, akkor letiltják a fiókomat. Nagyon megijedtem, hogy atyavilág, mindjárt letiltják a fiókomat, és akkor beütöttem, oda volt írva, hogy username és alá, hogy password. Na és ezzel ki is csalták tőlem azt, amit nem szabadna kiadni. Később kiderült, hogy az Instagram soha nem küld üzeneteket.”

Elég csúnya következményei lettek ennek a hibának, de hogy Kajdi Csaba mit mesél erről, ahhoz tudni kell, hogy a kani szó nála természetesen fiatal, vonzó férfit jelent. Merthogy pontosan egy ilyen pasas kezdte el őt zsarolni ezek után:

„Elkerült egy hackerhez ez az egész. Akkor a hacker továbbadta egy nagyon helyes török kaninak 500 dollárért. És akkor a török fiú írogatott nekem, hogy 5000 dollárért visszaadja. De mondom, hogy nem akarom, nem akarok fizetni. A végén már 500 dollár volt, de ekkor már FaceTime-oztunk egymásnak.”

5000 dollár nagyjából 1,8 millió forintnak felel meg, ebből adott alább a zsaroló egész 180 ezerig, de Kajdi Csaba ezt sem volt hajlandó kifizetni. Segítséget kért azonban egy, a riportban néven nem nevezett szponzorától (minden bizonnyal a Coca-Coláról van szó), és a világcég londoni irodájának sikerült valahogy elérnie, hogy az Instagram visszaállítsa Cyla Instáját, és hogy az igazi tulajdonos egy titkos mailben megkapjon egy új jelszót, aminek segítségével sikerült kizárni az oldalról a zsarolót.

Hasonlóan hajmeresztő sztorikon van túl Sári Évi és Nagy Sándor is, az ő történeteiket is meghallgathatja a play gombra kattintva.

A fenti riport nem említi a pontos évszámot, de mindez valószínűleg 2020 őszén lehetett, amikor Kajdi Csaba a részletek kiteregetése nélkül ugyan, de elárulta, hogy feltörték az Instáját, és elvesztette azt. El is kezdett egy új fiókot, de aztán erre nem volt tovább szükség, amikor visszakapta az eredetit. Kajdi Csaba egyébként a Coca-Cola megbízásából kint van most a foci Eb-n, Instasztoriban közvetítette a tegnapi meccset, aminek végeredményén többen is kiakadtak.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)