Internetes átverés áldozata lett a népszerű időjós, nem először

TV2 gyönyörű időjósa, Barta Sylvia ismét online átverés áldozata lett. 

2024. március 6., 17:20

Szerző:

Online átverés áldozata lett Barta Sylvia, a TV2 időjósa. Egy internetes áruház csalóinak sikerült átverni őt, akik a megrendelt, mutatós csizma helyett egy ronda papucsot küldtek neki, persze méregdrágán. Sylvia így már a második „tanulópénzen” is túlesett, ám a Blikknek elmondta, mostanra pontosan tudja, hogyan védje ki a szélhámosok trükkjeit.

Az internetes átverés sokba került a műsorvezetőnek

Tavaly az időjóst egy email-lel sikerült beugratni a csalóknak, ami ellen azóta már felvértezte magát, ám most egy teljesen más formában csalták lépre.

„A social médiában megjelenő hirdetésekre nem szabad azonnal rákattintani, reagálni és ott vásárolni! Ha megtetszik egy termék, érdemes annak az eredeti oldalára átmenni és ott vásárolni” – foglalta össze a Blikknek a tanulságot Sylvia.

„Volt még egy csalás. Nem vagyok rá büszke, de most elmondom. Januárban ugye nagy leárazások vannak karácsonyt követően. Én is boldogan bújtam az akciós termékeket, gondolván arra, hogy majd milyen jól járok” – meséli. „Hát vásároltam is... illetve szerettem volna vásárolni egy finom bundás csizmát, ami nagyon kényelmes és borjúbőrből készült. Boldog voltam, amikor egy közösségi oldal feldobta nekem a hirdetést, a boltokban ugyanis nem volt az a fazon a méretemben. Ráadásul olcsóbb is volt, hát azonnal megvettem. Elég későn, három négy héttel később elbizonytalanodtam, de végül megérkezett a csomag” – mondta Sylvia, aki még a több hetes csúszást is megbocsájtotta volna, ám amikor kinyitotta a dobozt, nem hitt a szemének. 

„Volt benne egy a csizmára még véletlenül sem hasonlító, borjúbőrt sosem látott, gumitalpról sosem hallott papucs." Majd hozzátette: „ez életem legdrágább papucsa, mert ha ezért az árért egy csizmát kapok, úgy ez jó ár lett volna, de papucsnak nagyon drága volt. Hát ezt is könyveljük el most tanulópénznek, mert most van egy csúnya papucsunk ennyi pénzért, de ha visszaküldöm akkor se papucs nem lesz, se pénz. „Úgyhogy megjártam még egyszer” – mesélte csalódottan.

„Most más módon csaptak be. Az előző eset óta vigyázok, hogy az adataimat ne adjam meg, de most elcsíptek máshol. Elképesztő” – mondta Sylvia.

Az időjós azt azt is elismerte, hogy mérges volt magára, amiért azt gondolta, olcsón jót vehet. „Ilyen nincs. Nincs olyan, hogy olcsón jót, nincs!” – üzente a Blikken keresztül Sylvia.

(Kiemelt képünkön: Barta Sylvia. Fotó: Barta Sylvia Facebook oldala)