Horváth Charlie elárulta, igazából miért van mindig napszemüvegben: megdöbbentő az oka

Charlie friss nagyinterjúja egy érdekes kérdéssel kezdődik.

2024. június 4., 10:51

Szerző:

Horváth Charlie nagyinterjút adott a Kiskegyednek abból az alkalomból, hogy Aréna-bulira készül, valamint közelgő 77. születésnapjára megjelent egy önéletrajzi könyve, benne 77 történettel. Az a címe, hogy Charlie 77 sztori.

Horváth Charlie mindig napszemüvegben

A legendás énekes szokásához híven napszemüvegben érkezett az interjúra, így ehhez kapcsolódik rögtön az első kérdés: miért van mindig napszemüvegben. Aki szerint pusztán a divatról van szó, az nagyot téved, ugyanis sokkal inkább egy szakmai ártalomhoz van köze a viseletnek, mint a trendekhez. Horváth Charlie így fogalmaz:

„Azt kell tudni, hogy elég rossz a szemem. A hallásom se nagyon jó most már. A hosszú idők alatt a sok-sok hangerő... Pontosabban a bal fülemmel is baj van. A szemem rossz. Ez egy Ray-Ban szemüveg volt, 2004-ben a hajón vettem. Ez akkori design. Azóta kutatom ezeket a szemüvegeket, és időnként egy-egyre, ha külföldön vagyok, rátalálok. Ki van cserélve és ez közel- és messzelátó szemüveg. Tehát én ezt azért is használom, hogy lássak rendesen. Főleg közelre nem látok nagyon jól. Ha olvasni szeretnék, akkor ez nagyon fontos. A másik meg az, hogy a szemem azért romlott el, mert az a rengeteg fellépés, és a spotlights nagyon divatos volt: hogy fejgéppel megtaláltak bennünket, nemcsak engem, gondolom, a többi kollégát is, szétvakítottak bennünket, amit most sem nagyon szeretek. A fejgépet mindig, ha vannak nagy koncertek nagyobb művelődési házakban soha nem kérem, mert szeretnék kontaktusban lenni a közönséggel – és még ezen keresztül is szétvakítanak.”

Horváth Charlie azt mondja, hogy az olvasáshoz szemüvegre van szüksége, de a televíziót érdekes módon szemüveg nélkül is tökéletesen látja.

Horváth Charlie sosem mondott le koncertet

Az interjúban szóba kerül, hogy Horváth Charlie sosem mondott le egy koncertet az életében, még aznap sem, amikor elhunyt az édesanyja, sem akkor, amikor elhunyt az énekes felesége, Széles Katalin képzőművész. Ez utóbbi 2014-ben történt, ami egy roppant nehéz korszakot nyitott meg az énekes életében. Horváth Charlie a következőket mondja:

„Anyukám 2000-ben ment el. Akkor volt egy Generál-őrület. Arra elég sokat készültünk, a régi és az új Generál. Nem volt valami sikeres, mert valami rossz helyen tartották meg, mert akkor leégett, azt hiszem, a Körcsarnok, és akkor helyszínt kellett kitalálni. Akkor délben temettem és kettő órakor már mentem a sound checkre. Aztán a másik pedig 2014-ben: délben ment el a Katikám, és akkor volt a Cserháti Zsuzsa-emlékkoncert, ahol voltak a kollégák, Keresztes Ildi, Tóth Vera, nem is tudom, hogy még kik léptek fel, tehát nem az én koncertem volt, csak én is ott vendég voltam. Volt az életemben ez a bizonyos 3-4-5 év, ami kegyetlen volt. Át kellett élni, de az kegyetlen volt. A fiammal őrt álltunk a Katika mellett. Éjjel-nappal kórház, mentők, és bizakodás, hogy meg fog gyógyulni... aztán elment. Tíz éve ment el.”

Élete legnehezebb időszakával kapcsolatban Horváth Charlie azt is említi, hogy ekkor hunyt el jóbarátja, Somló Tamás is. Ennek a korszaknak azonban már vége, az énekes azt mondja, mostanra összeszedte magát. Büszkén meséli hetedikes unokájáról, Erikről, hogy a 14 éves srác már letette a középfokú nyelvvizsgát angolból. Hozzáteszi, a Stardust nevű zenekarban játszó fiára is büszke, hozzáteszi, felesége is büszke lenne a gyermekére. Alább találja a teljes interjút.

(Kiemelt kép: YouTube/Kiskegyed Videó)