Verebes István évek óta egyáltalán nem hall: döbbenetes összegbe került a hallókészüléke

Verebes István most árulta el, hány évvel ezelőtt veszítette el a hallását.

2024. május 29., 11:48

Szerző:

Verebes István döbbenetes titkot árult el: évek óta egyáltalán nem hall. Egy filmforgatás kapcsán számolt be az állapotáról a Blikk című lapnak.

Verebes István hallókészüléket használ

A Nemzeti Filmintézet támogatásával forgatják jelenleg A királytalálkozó című filmet, amiben Verebes István is szerepel. A 75 éves színész-rendező-humorista az utóbbi években Zalaegerszegen él meglehetősen visszavonultan és ritkán fogad el felkéréseket. Erre a felkérésre azonban igent mondott annak ellenére, hogy amint most elárulta, csak hallókészülékkel tud dolgozni.

„Nagyjából hat éve van szükségem hallókészülékre, mert anélkül semmit nem hallok. Nappal használom, este pedig kiveszem, mert éjszaka kell töltenem. Nos, ez a rend most felborult, az esti jelenteknél ugyanis muszáj volt használnom, így napközben töltöttem. Elég kellemetlen volt, hogy egész nap hiába szóltak hozzám, nem hallottam semmit. Képzeljék, a készülék állami támogatással együtt 600 ezer forintba kerül. Nem tudom, egy átlagnyugdíjas ezt hogy tudja magának megengedni...”

– többek között ezt meséli Verebes István az állapotáról.

Verbes István ezért költözött vidékre

Verebes István a napokban az Adom a napom című műsor egyik legemlékezetesebb pillanatában arról beszélt Geszti Péternek, hogy milyen nagy változást hozott az életében, amikor a '90-es évek elején leköltözött Budapestről Bazitára, ami Zalaegerszeg részét képező község.

A leköltözést megelőző időszakról Verebes István ekként vall:

„Majdnem 50 éves koromig minden ideiglenes volt. Nem volt kellemetlen, a házasságaim sem voltak kellemetlenek, a pályám meg különösen szárnyalt. De minden ideiglenes volt. Semminek nem láttam a következő évét. És amikor a rendszerváltozás jött, akkor meg különösen elbizonytalanodtam, mert láttam, hogy mindenki meghülyült. És volt egy zalabéri házunk még a gyerekeim anyjával, amit otthagytam nekik, azt akartam átalakítani, és nem hagyta. Mert azt tudtam, hogy el kell mennem Budapestről. Mert ha belefolyok... Én impulzív ember vagyok, olyan, mint a Molnár Áron – és akkor beledöglök.”

Végül megtalálták ezt a bizonyos bazitai házat és Verebes István le is költözött. Ezt utólag rendkívül jó döntésnek találja:

„Nem lehet becsapni a sorsot, a Jóistent, így kellett alakulnia. Ez mentette meg az életemet. Az elmúlt 30 év attól lett nyugodt, boldog, egészséges, mert olyan közegben éltem, és mert a feleségem annyira biztosítja ezt nekem.”

Itt találja a műsor vonatkozó részét.

(A kiemelt képet Fábián Bori készítette a VIASAT3 számára. Forrás: Geszti Péter Instagramja)