Verebes István még mindig mérges az idén elhunyt Sas Józsefre, mert annyit áskálódott ellene

Verebes 2010-ben vette át Sastól a Mikroszkóp Színpad irányítását, ebből fakadt a konfliktusuk.

2021. szeptember 10., 09:44

Szerző:

Sas József 1985-től 2009-ig volt a Mikroszkóp Színpad igazgatója, majd amikor adócsalás miatt elítélték, lemondott, és Verebes Istvánt beszélte rá arra, hogy vegye át tőle a színház irányítását. Ez így is történt, 2010-től Verebes lett a Mikroszkóp Színpad igazgatója, majd Sas József 2018-ban kétoldali agyvérzést kapott, és egy covid-fertőzés után idén januárban hunyt el, 82 évesen.

Verebes István most a Lali király CsütörTöke című műsorban szerepelt a YouTube-on, ahol Boros Lajosnak arról beszélt, hogy hónapokkal Sas halála után is mennyire neheztel egykori kollégájára.

„Soha annyit nem dolgoztam, mint ott, szerintem voltak eredményeink is. Mégis a legtöbbet Sas Jóska áskálódott ellenem, isten nyugosztalja. Nagyon, nagyon, nagyon mérgesen gondolok rá vissza még halálában is”

– mondja Verebes István az alábbi videóban azzal, hogy nem kellett volna elvállalnia a Mikroszkóp Színpad vezetését. Verebes István egy másfajta humort próbált meghonosítani az intézményben ahhoz képest, mint ami korábban jellemző volt. Ezt a drasztikus váltást a közönség nem mindig fogadta jól, és ezzel kapcsolatban a Blikk kapcsolódó cikke Heilig Gábor nyilatkozatát idézi:

„Jóska kabaréja, valljuk be, gatyaletolós volt, Pista azonban sokkal mélyebb dolgot szeretett volna a színpadra tenni. Sas előadásain továbbra is telt ház volt, a többin nem, és olyankor valóban látszott a kárörvendő mosoly az arcán.”

(Kiemelt kép: dfp.hu)