Kiderült, Galambos Lajos miért nem ment be tegnap a börtönbe

Úgy volt, hogy Galambos Lajos szerdán 3 év 6 hónapra börtönbe vonul, mégsem így lett. Most derült ki, miért.

2023. február 16., 15:14

Szerző:

Riporterek hada várta szerda hajnalban Galambos Lajost a kecskeméti börtönnél, de a Lagzi Lajcsi néven is ismert zenész nem jelent meg. Aznap nyilatkozott ugyan arról, milyen rossz állapotban van jelenleg, de azt nem árulta el, pontosan mi volt az oka a távolmaradásának. Mostanra viszont ez is kiderült.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elítéltnek a másodfokú, jogerős ítélet alapján szerdán kellett volna jelentkeznie büntetése letöltésére. Hozzátették: a férfi védőjén keresztül január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. A tájékoztatás szerint a halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, de mivel az a szerdai bevonulási határidőig nem volt lehetséges, a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartására.

Ezért az elítéltnek szerdán nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie – hangsúlyozták. A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság december 7-én jogerősen három év hat hónap szabadságvesztésre, és négy év közügyektől eltiltásra ítélte Galambos Lajost, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

A törvényszéki közlemény ugyan nem említi, de sejthető, hogy Galambos Lajos a halasztást megromlott egészségügyi állapotára tekintettel kérte.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)