Galambos Lajos nem bujkál tovább, nyilatkozott: Mostanra besokalltam

Galambos Lajosról mindenki azt hitte, börtönbe megy majd ma hajnalban, de nem ez történt. Íme, mint mond ő.

2023. február 15., 13:40

Szerző:

Galambos Lajost áramlopásért 3 év 6 hónap börtönre ítélte a bíróság másodfokon, jogerősen. Mindenki abban volt, hogy ma reggel kell majd a trombitásnak bevonulnia a kecskeméti börtönbe, riporterek hada várt rá itt, de ő nem jelent meg. Ehelyett 150 kilométerrel arrébb látta valaki autózni.

Nos, ezek után a zenész maga hívta fel a Blikket, náluk olvasható a teljes nyilatkozat, alább csak két rövid részletet emelünk ki.

Az első az, amit Galambos Lajos már korábban is említett, azaz megerősíti, hogy nem bujkál, nem tesz semmi törvényelleneset:

„a rám vonatkozó jogszabályokat, bírósági határozatokat maradéktalanul betartom, azok szellemében járok el.”

Azt nem részletezi, hogy akkor miért nem ment be a börtönbe, de a két legvalószínűbbnek tűnő magyarázat az, hogy vagy egészségügyi problémái miatt halasztották el a bevonulást, vagy egyszerűen téves volt az előre megszellőztetett információ.

Másrészt:

„tudom, hogy közszereplőként többet kell elviselnem, mint egy átlagembernek, de mostanra besokalltam. Úgy érzem magam, mint egy űzött vad.”

A Lagzi Lajcsi néven is ismert zenész itt utal arra, hogy az otthonánál úgy megszaporodtak a hívatlan nézelődők, hogy biztonsági szolgálatot kellett felfogadnia.

(Kiemelt kép: Mészáros Krisztián – dfp.hu)