Galambos Lajos a börtönbüntetéséről nyilatkozott: Voltam én már ennél nagyobb bajban

Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi ítéletét tegnap súlyosították, de az ügy még mindig nem zárult le teljesen.

2022. december 8., 10:28

Szerző:

Galambos Lajos korábbi, két év és tíz hónapos börtönbüntetését három év és hat hónapos szabadságvesztésre súlyosította a bíróság szerdán. A Lagzi Lajcsi néven is ismert zenészt áramlopásban találták bűnösnek, volt feleségét azonban felmentették – erről ide kattintva olvashat részletesebben.

Galambos Lajos most a Blikknek adott interjút a másodfokú ítéletről, ami továbbra sem jogerős, mert hivatalosan még nem kézbesítették azt. A 61 éves zenész a tárgyaláson nem jelent meg, mert nem akarta kitenni magát a média érdeklődésének, de azt mondja, beadványokkal fog élni, hogy az általa méltánytalannak talált ítéletet tovább támadja.

Lagzi Lajcsi úgy érzi, a büntetést nem a tette súlyossága miatt súlyosították, hanem mert idő közben beköszöntött az energiaválság időszaka. Galambos Lajos nyilatkozatában a következők szerepelnek:

„érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – »miként tud áramot, gázt és vizet lopni«.”

A lap többek között azt a kérdést is feltette a zenésznek, hogy mennyire küldte őt padlóra a szigorú ítélet, hiszen mint mondja, felmentésre számított. Az erre adott válaszban állnak a következők:

„voltam én már ennél nagyobb bajban is... [...] Nem készülök arra, hogy börtönbe vonuljak, amint megkapjuk az írásbeli indoklást, rendkívüli beadványokkal élünk.”

Az ügyvéd mindenesetre arra számít, hogy ha a beadványok nem is lesznek sikeresek, akkor is lehet, hogy a három év hat hónapos büntetésből csak 14 hónapot kell majd Galambos Lajosnak effektíve a börtönben töltenie. Erre jó magaviselet fejében számíthat, illetve részben azért jogosult, mert valamennyi időt eltöltött már előzetes letartóztatásban.

Minderről a Mokka című műsorban is szó volt csütörtök reggel a TV2-n, alább lehet megnézni a vonatkozó adásrészletet.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)