Galambos Lajos zsarolójának ügyvédje börtönbe került Lajcsi egyetlen mondata miatt

Az ügyvéd azt mondja, semmi egyéb bizonyíték nem volt ellene, csak Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi vallomása.

2022. június 13., 11:58

Szerző:

Galambos Lajosról már korábban megírtuk, hogy zsarolási ügybe keveredett. Büntetőügye során ugyanis felajánlották neki, hogy jó pénzért elintézik a számára, hogy kedvezőbb elbírálásban részesüljön, de a Lagzi Lajcsi néven is ismert zenész lebuktatta őket, de a zsarolók erre megfenyegették.

Most a zsarolók, illetve egy K.K. monogrammal azonosított férfi ügyvédje nyilatkozott a Borsnak: dr. Puskás Ferenc maga is rács mögé került Galambos Lajos tanúvallomása alapján. A jogász sérelmezi, hogy állítása szerint más bizonyíték nem volt, a zenész egy mondatára hivatkozással mégis fogdába került:

„a lehallgatási jegyzőkönyvekből egyértelműen kiviláglik, hogy fogalmam sem volt a pénzről, ahogyan arról sem, hogy K.K. magas beosztású közéleti személyeket emlegetett Galambosnak, abban bízva, hogy a nevek hallatán meggyőzheti, megér egy vagyont az ő közbenjárása. Hozzátenném, hogy K.K-nak valójában semmilyen kapcsolata nem volt ezekhez az emberekhez. Ugyanakkor az is fontos, hogy sem korábban, sem pedig később, nem fenyegette meg Galambos Lajost, ez egyértelműen kiderül a nyomozati anyagokból. A hangfelvételek azt is bizonyítják K.K. és Galambos csupán arra kért, hogy öntsek jogi formába kettejük között egy 200 milliós kölcsönszerződést, de ez nem történt meg, hiszen végül hivatalos megbízást erre nem kaptam.”

Dr. Puskás Ferenc szerint veszélyes precedens, hogy egy ügyvédet ilyen egyszerűen lecsukhatnak:

„elég volt Galambos Lajosnak a valóságot nélkülöző kijelentése, hogy engem 60 napra megfosszanak a szabadságomtól. Ugyanakkor remélem, hogy ez egy egyedi eset volt.”

Komplikált ügy

Galambos Lajosnak biztosította volna a rendőrség a százmilliókat, ha szükséges

Galambos Lajost már zsarolója is vádolja: Színes mesét szőtt az egészből

Galambos Lajos közel kétmillió forintot keresett a budaörsi piacon

(Kiemelt kép: Máté Krisztián – dfp.hu)