Galambos Lajos közel kétmillió forintot keresett a budaörsi piacon

Sikere volt.

2021. szeptember 27., 13:13

Szerző:

Galambos Lajos vasárnap a budaörsi piacon bocsájtotta áruba nagyértékű műtárgyait, amelyből egy Pablo Picasso kép másfél millió forintért kelt el. A zenésznek nagyon jól ment a bolt, nap végére ugyanis összesen közel kétmillió forintot zsebelt be.

Lagzi Lajcsi a Blikknek mesélt az eredményes kiárusításról. 

„Egy vietnámi orvos vette meg a képet, és igazán nagyvonalú volt, mert a 700 ezer forintra értékelt Picassót több mint a duplájáért, másfél millióért vette meg. El sem akartam hinni”

– nyilatkozta, majd azt is elárulta, hogy ezért cserébe ajándékkal is meglepte bőkezű vevőjét.

„Emellett megvette azt a harmonikát, amelyet még édesapámtól kaptam amikor már ismert zenész voltam. Azért 65 ezer forintot fizetett, és bár nagyobb az értéke, mivel ő vásárolta meg a képet így meg sem fordult a fejemben, hogy többet kérjek érte. Hálám jeléül neki ajándékoztam a lányom, Boglárka egyik festményét, valamint egy dedikált CD-t is adtam neki.”

A zenész a piacozásból befolyt összeget egyébként egy alapítványnak adományozza.

„Sokan csak egy autogramot vagy egy közös fotót kértek, de akadtak vásárlók is bőven. 1,8 millió forint gyűlt össze, aminek nagyon örülök. A bevétel teljesen egészében két alapítványhoz kerül, az egyik hajléktalan szülők gyermekeit támogatja, míg a másik izomsorvadásos gyermekek gyógyítását segíti.”

(Kiemelt kép: dfp.hu)