Bűnbandát buktatott le Galambos Lajos

200 millióért cserébe biztosan elkerülhette volna a börtönbüntetést.

2021. augusztus 12., 10:51

Szerző:

A Központi Nyomozó Főügyészség Galambos Lajos segítségével csapott le egy bűnbandára – írta meg a Blikk. A csalók pénzért cserébe korrupcióval elintézték volna, hogy a zenésznek és feleségének semmiképp ne kelljen börtönbe vonulnia, de Lajcsi nem akart belekeveredni a bűncselekménybe.

A hatóság közleménye szerint a bűnbanda azzal kereste meg Galambos Lajost, hogy 200 millió forint ellenében, Polt Péter legfőbb ügyészre hivatkozva kedvező irányban befolyásolják az ítéletet Lajcsi és felesége, Boglárka bírósági ügyében. A zenészre és hét társára víz-, gáz- és áramlopás miatt kért letöltendő börtönbüntetést az ügyész, ám az ügyben még nem született ítélet. 

„A megalapozott gyanú szerint 2021 júniusában egy vállalkozó és alkalmazottja személyes találkozót kezdeményezett egy büntetőeljárás hatálya alatt álló személlyel, amely során magukat – valótlanul – hivatalos személynek kiadva felajánlották segítségüket. A vállalkozó ígérete szerint 200 millió forint kifizetése ellenében biztosítja, hogy a férfi és felesége ellen folyamatban lévő büntetőügy, letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabása nélkül záruljon le”

– áll a nyomozó főügyészség hivatalos közleményében. A Blikk információ szerint a megkeresett személy, vagyis Galambos Lajos többször találkozott egy ügyvéddel is, aki megerősítette, a vállalkozó valóban képes kedvezően befolyásolni a bíróság döntését, és hozzátette, ehhez védőként őt kell meghatalmazni a folyamatban lévő eljárásban. A zenész azonban a kecsegtető ajánlat ellenére azonnal jelezte a hatóságok felé, hogy bűncselekménybe akarják keverni.

A Blikk megkeresésére Lajcsi vonakodva, szűkszavúan nyilatkozott az ügyben.

„Nagyon megdöbbentett az eset, amibe keveredtem. Kérem mindenki megértését, további részleteket egyelőre nem árulhatok el, mert egyeztetnem kell az illetékes hatósággal, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel mit mondhatok el. Jelenleg terápián, kezelésen vagyok, nem tudok és nem is szeretnek egyelőre többet mondani, jövő hétfőtől állok a nyilvánosság rendelkezésére. Kérem, ezt mindenki tartsa tiszteletben!”

– nyilatkozta a zenész, aki a lap információ szerint aktívan közreműködött a bűnszervezet lebuktatásában, később pedig az ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián is megerősítette, hogy Lajcsi részt vett a nyomozásban. Az ügyészség elrendelte a bűnösök őrizetbevételét és letartóztatását, akik jelenleg mind rács mögött vannak, a vállalkozó pedig azóta elismerte a bűncselekmény elkövetését. 

(Kiemelt kép: dfp.hu)