200 millió forintot kértek előre, és megígérték, hogy majd Polt Péter eltussolja az ügyet

Korrupció miatt tartóztattak le egy ügyvédet és két társát.

2021. augusztus 10., 14:19

Szerző:

Egy vállalkozó azt ígérte egy férfinek és feleségének, hogy ha fizetnek neki 200 millió forintot, akkor letöltendő szabadságvesztés nélkül zárul a büntetőügy, ami ellenük folyik. Arra hivatkozott, hogy a legfőbb ügyész, azaz Polt Péter majd elintézi az ügyet. A vállalkozó, hogy hitelesnek tűnjön, a férfi jelenlétében kihangosított telefonon beszélt egy, a legfőbb ügyész jobbkezeként megjelölt személlyel, aki garantálta, hogy az eljárás alatt állóknak nem kell börtönbe vonulnia. Elméletben, hiszen a vonal túlsó végén lévő férfi a a vállalkozó beépített embere volt. 

A vállalkozó többször találkozott egy ügyvéddel, aki szintén megerősítette, hogy a vállalkozó képes kedvezően befolyásolni a bíróság döntését, de ehhez védőként őt kell meghatalmazni a folyamatban lévő eljárásban – írja az MTI.

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt nyomoz az ügyben, gyanúsítottként hallgatta ki a befolyásolásra alaptalanul hivatkozó embereket, és indítványozta letartóztatásukat. A vállalkozó már beismerte a bűncselekmény elkövetését, a Fővárosi Törvényszék pedig elrendelte három gyanúsított letartóztatását. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Bill Oxford / Unsplash)



Tegnap 19:26

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.