Szörnyű fájdalmai vannak, bocsánatért könyörög a kasztrálásra ítélt kazah pedofil

Egy helyi nővér szerint a nyugati országoknak is követniük kellene a kazah példát.

2021. augusztus 10., 11:43

Szerző:

Az ország elsőként hozott szigorú törvényeket a pedofilok büntetésére; minden olyan férfit vegyi úton kasztrálnak, aki gyerekek ellen követett el szexuális bűncselekményt.

Egyikük elsötétített arccal, név nélkül arról beszélt a helyi tévében, hogy az első injekció után olyan fájdalmai voltak, amelyeket – mint fogalmazott – „az ellenségeinek sem” kíván, egyúttal a szerinte barbár büntetés eltörlésére szólított fel. A Mail Online úgy vélekedett: az interjúkkal a hatóságok szeretnék elriasztani a potenciális pedofilokat a bűnelkövetéstől.

„Sajnálom, amit elkövettem. Az én példámmal szeretnék másokat eltántorítani attól, hogy ilyen szörnyűségeket tegyenek”

–mondta a név nélkül nyilatkozó férfi, aki egy kiskorút próbált megerőszakolni, arról számolt be, hogy három injekciót kapott eddig, és azóta egyáltalán semmire sem képes szexuálisan.

„Szeretnék még nemi életet élni, fiatal vagyok, de ott lent egyszerűen semmi nem működik. Minek engem kasztrálni? Beismertem, amit tettem, de szeretnék még élni, még van családom és gyerekeim”

– folytatta.

Zoja Manajenko nővér, aki kasztráló injekciókat ad be egy kazahsztáni börtönben, a tévének arról beszélt, hogy a nyugati országoknak is követniük kellene a kazah példát. 

„Ezeket az embereket meg kell állítani valahogyan. Borzalmas dolgokat tettek gyermekekkel, ezért helyes, hogy a törvény erre lehetőséget ad”

– mondta az elítéltek vegyi kasztrálásáról.

A kazah törvények értelmében az elítélt pedofilok fényképét, nevét és címét is nyilvánosságra hozzák, miután kiszabadulnak a börtönből. Vegyileg csak azokat kasztrálják, akiket a törvény hatályba lépése után ítéltek el. A kazah hatóságok azt állítják, hogy a szigorú büntetés bevezetése 15 százalékkal csökkentette a gyerekek ellen elkövetett támadások számát. 

/Kiemelt kép: Bocsánatért könyörög a kazah pedofil. Forrás: dailymail.co.uk/